Afscheid voor Fiep Kleine door ‘t Zand

Algemeen
De Mini Cooper en de bestelbus waarin Fiep opgebaard ligt, rijden door de Keinsmerweg naar de Multitreffer.
De Mini Cooper en de bestelbus waarin Fiep opgebaard ligt, rijden door de Keinsmerweg naar de Multitreffer. (Foto: (Foto's: Tineke Schilder)

t’ ZAND - Vrijdagmiddag klokslag 16.00 uur. De klokken luiden in ‘t Zand. Verder is het muisstil. Bewoners verzamelen zich aan onder andere de Keinsmerweg, de doorgaande weg van het kleine dorp. Ook bij de Vlotbrug verzamen tientallen mensen zich voor de laatste groet van dorpsgenoot Fiep Kleine, die 5 februari overleed aan een zware longembolie.

Een bordeauxrode Mini Cooper rijdt aan over de brug. Het is de auto van Fiep, de auto waar ze altijd zo trots op is geweest. Achter de Mini rijdt de bestelbus van de familie Kleine, met daarin de kist waarin Fiep ligt opgebaard.

Van de Keinsmerweg rijdt de stoet door naar sporthal Multitreffer. Daar hebben honderden mensen, dorpelingen, vrienden en familie, zich verzameld.  Ook de dames van het handbalteam van Geel-Zwart, nemen in tenue afscheid in de hal. De club is een geliefd lid armer. Het is een indrukwekkende gebeurtenis voor iedereen die langs de kant staat. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding