Dorpshuis de Kastanjeboom is jarig en trakteert

Algemeen
De nieuwe vlag van Dorpshuis De Kastanjeboom wappert er fier bij.
De nieuwe vlag van Dorpshuis De Kastanjeboom wappert er fier bij. (Foto: Kees Mink)

DIRKSHORN - Het dorpshuis de Kastanjeboom in Dirkshorn bestaat dit jaar 50 en één jaar. Hier wordt dit jaar, in 2022 uitgebreid bij stilgestaan, aangezien er vorig jaar niet veel gedaan kon worden wegens corona en de maatregelen ertegen.

Dit jaar gaan wij op verschillende manieren stilstaan bij dit jubileum. Op zaterdag 19 februari is een begin gemaakt met dit jubileumjaar door het hijsen van de nieuwe vlag van het dorpshuis door twee bestuurders van het allereerste uur. De heren Jan Kant en Wim Hoogland hebben samen met de voorzitter van de dorpsraad, Anja Karsten, de eerste vlag in top gebracht. Het is heel bijzonder dat een 100 plusser deze handeling kon verrichten. De nieuwe vlaggenmast en de vlag met het nieuwe logo van het dorpshuis zijn gesponsord door de Dorpsraad.

Cadeaubon voor alle inwoners

Wie jarig is trakteert: ook voor het Dorpshuis van toepassing. Na 19 februari worden alle inwoners van Dirkshorn, Stroet en Groenveld op de hoogte gebracht van de activiteiten die in het kader van dit jubileum gaan plaats vinden. Dit gebeurt via een huis aan huis mailing, waarbij aan alle huishoudens een cadeaubon voor de Brasserie de Kastanjeboom wordt overhandigd. Het bestuur van het Dorpshuis nodigt alle inwoners van onze dorpen van harte uit om tot half april gebruik te maken van deze cadeaubon in onze nieuwe Brasserie.

Sociale functie

Op 3 september 2022 wordt het jubileum gevierd samen met alle verenigingen en stichtingen die op sportief, sociaal en maatschappelijk gebied actief zijn in onze dorpen. En dat zijn er veel. De vaste gebruikers van het Dorpshuis zijn Openbare Basis school De Meerkoet, Gemeente Schagen ( verkiezingen), Muziekvereniging Onder Ons, VVO ( vereniging voor ontwikkeling en ontspanning??) , Gymnastiek vereniging UDI WIK, Pro Show Musicals., Biljartvereniging Krijt op Tijd (KOT), Hobbyclub ( DJED) , Vrouwen van Nu, Visclub de Dobber, Dorpsraad Dirkshorn en Stichting Dynamisch Dirkshorn (SDD).

Het Dorpshuis bestaat uit enkele zalen, waarvan er één permanent verhuurd is. Daarnaast huurt op dit moment een kunstenares uit Alkmaar een van de zalen voor een groot kunstproject. de theaterzaal wordt steevast gebruikt door scholen en de toneelvereniging. Maar wat is een dorpshuis zonder brasserie? Dankzij uitbater Luke Verwey is Brasserie De Kastanjeboom gezellig en is het er goed toeven in het Dorpshuis. Het bestuur heeft sinds 2 jaar ook weer een website in de lucht, zodat iedereen kan zien wat er allemaal gebeurt in en rondom Dirkshorn. Het bestuur, bestaande uit zes man is hier actief mee bezig.

Prachtig feest

Op 3 september dus een groot feest met iedereen uit het dorp en omgeving. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Voor een ieder wat wils ! Een in het leven geroepen organisatiecomité gaat er voor zorgen dat het op 3 september een prachtig feest wordt. Houd Schager Nieuwsblad in de gaten voor alle aankondigingen.

Dorpsgenoten kwamen kijken naar het hijsen van de nieuwe vlag.
Lekker binnen gezellig samenzijn.
Jan Kant is 101 jaar en oudgediende. Nog steeds is hij zeer actief voor Dirkshorn en haar inwoners.