Help mee zwerfafval verzamelen in Warmenhuizen

Algemeen
Kom je ook zwerfafval verzamelen?
Kom je ook zwerfafval verzamelen? (Foto: AdobeStock)

SCHAGEN - De PvdA Schagen gaat zaterdag 5 maart zwerfafval verzamelen in Warmenhuizen. De partij nodigt iedereen uit om te helpen aan dit burgerinitiatief, dat in de lente en de zomermaanden vaak plaatsvindt..

De PvdA Schagen wil aan de inwoners laten zien dat het staat voor een duurzame gemeente. “Naast het stimuleren van biodiversiteit in de gemeente houden we ons ook bezig met het bestrijden van energiearmoede en het werken aan een circulaire economie. We streven naar een gemeente waar we zo min mogelijk afval produceren en zoveel mogelijk hergebruiken. Daarnaast zetten we in op het zoveel mogelijk scheiden van afval.”

“Helaas komt het nog te veel voor dat mensen hun afval gewoon op straat gooien. Naast de milieuschade die dit oplevert zorgt het ook voor een onprettige leefomgeving. Er zijn over het hele land burgerinitiatieven om het zwerfvuil van de straat te verwijderen.”

Zo ook in Warmenhuizen. Een aantal vrijwilligers gaat daar in de lente en zomermaanden op pad om rond het dorp het zwerfvuil op te ruimen. De PvdA-Schagen draagt ook zijn steentje bij, en helpt mee 

Zaterdag 5 maart om 11.30 uur verzamelen bij 4anybody (De Huisweid 9a) in Warmenhuizen. Om 13.00 uur is de afsluiting met wat drinken en iets lekkers.