Illegale kroeg en pokertafels gevonden bij controle bedrijfspanden Witte Paal Schagen

Algemeen
In een van de panden zijn illegaal pokertafels gevonden.
In een van de panden zijn illegaal pokertafels gevonden. (Foto: Pixabay)

SCHAGEN -Een volledig ingerichte bar, een illegale kroeg en aan aantal pokertafels zijn gisteren aangetroffen tijdens een controle op meerdere bedrijfspanden van bedrijventerrein Witte Paal. 

Deze integrale controle is gehouden in het kader van het tegengaan van ondermijning. Hierbij werden bij meerdere bedrijfspanden gecontroleerd op bouwwetgeving, brandveiligheid, illegale bewoning en mogelijke criminele activiteiten. Bij deze controle werd samengewerkt met de politie.

Daar waar wet- en regelgeving is overtreden wordt door gemeente en politie gehandhaafd. Er is geen illegale bewoning gevonden.

De meeste eigenaren of huurders kwamen na het telefoontje over de controle snel de deur open maken. Enkele deuren moest de gemeente zelf openen en dat ging met hulp van een slotenmaker. Meerdere eigenaren waren blij met de controle, omdat ook zij zich zorgen maakten om niet toegestaan gebruik van enkele bedrijfspanden. Over het onderzoek naar de bevindingen en de mogelijke consequenties voor de exploitanten wordt later meer bekend, als dit zijn juridische weg is gegaan.

In de toekomst worden er meer integrale controles gehouden in (bedrijfs)panden.