Jan Tijsen erelid muziekvereniging Onder Ons

Algemeen
Jan Tijsen ontvangt speld erelid Onder Ons.
Jan Tijsen ontvangt speld erelid Onder Ons. (Foto: Aangeleverd)

DIRKSHORN - Voorzitter Kees Fransen sprak tijdens de jaarvergadering Jan Tijsen toe en maakte hem daarna erelid van muziekvereniging Onder Ons. 

Aanleiding was de brief, handgeschreven, van Jan Tijsen, die had besloten zijn lidmaatschap op 83-jarige leeftijd op te zeggen. De voorzitter van de muziekvereniging dook in de historie, want Jan was de laatste Tijsen die bij Onder Ons speelde, een familie die vanaf 1923 in de boeken staat van Onder Ons.

Jan werd in 1949 lid als leerling van het vroegere Onder Ons en bespeelde toen de bugel. Hij kreek les van Simon van der Oord, bekend in het dorp als Ome Simon, en na de les was er altijd een appeltje toe. Jan beleefde het 50 jarig bestaan en heeft een heel aantal dirigenten voor het orkest gehad. Onder andere Blaauw, Visser, Koolhaas en Korver, Michiel Drijver, Rob Snip, TIna Drijver - Buis en nu Betty Bakker. Jan speelde toen de stukken van Napoleon Ouverture, in Somerset, De Braunhaus Ouverture en de laatste van Onder Ons de Krakow Ouverture.

Jan is penningmeester geweest en werkte mee aan het boekje van broer Nan, De trots van Dirkshorn. Een prachtig stuk historie waarin te lezen is dat Onder Ons een top orkest was. Menig concours werd afgesloten met een 1ste plaats en lof van de jury. Maar bij het spelen bij het carnaval in Schagen kwam het wel voor dat er geen water maar bier uit de bas kwam.

In 1965 meldde voorzitter Berkhouwer dat het doek boven Onder Ons zou vallen. Met name door Jan en zijn broer Nan kwam er een nieuw Onder Ons. ”Als een Phoenix uit de as herrezen”. 

Na de toespraak van de voorzitter kreeg Jan de oorkonde overhandigd, de speld van verdienste opgespeld en werden bijbehorende bloemen overhandigd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding