Tijd voor een feestje: Schagen vier Voorjaar

Algemeen
Festival 'Schagen viert voorjaar' start woensdag
Festival 'Schagen viert voorjaar' start woensdag (Foto: Adina Voicu)

SCHAGEN - Woensdag 6 april tussen 14.00 en 22.00 uur viert Schagen voorjaar. Op deze dag mag je met een entreeticket binnen in de horecagelegenheid feest vieren. 

Burgemeester Marjan van Kampen: “De organisatie van de Paaschveetentoonstelling had in februari het Paasvee evenement afgeblazen omdat toen de coronamaatregelen nog golden. Inmiddels zijn alle maatregelen hierover ingetrokken en hebben we met z’n allen behoefte aan een feestje. De horeca in Schagen organiseert Schagen viert Voorjaar. Omdat ik iedereen een feestje gun en wil dat het ook veilig verloopt hebben we samen met de horeca een aantal regels opgesteld. Laten we ons met z’n allen aan die regels houden, dan wordt het een mooi feest!”

Om dit feest zo goed mogelijk te laten verlopen heeft gemeente Schagen een aantal regels met de horeca afgesproken. Zo mogen bezoekers op De Markt gebruikmaken van 3 verschillende zones die aangegeven zijn met hekken. Er mag buiten deze hekken geen alcohol gedronken en meegenomen worden. Daarnaast kunnen er tickets gekocht worden voor Alpha en bij drie samenwerkende horecaondernemers op De Loet.  Zonder toegangsbewijs worden bezoekers niet binnen gelaten. Er komt geen buitentap en ook muziek buiten is niet toegestaan.