Dylan 80 in het Cultuurkerkje Oudesluis

Algemeen
Band Dylan 80 in Cultuurkerkje.
Band Dylan 80 in Cultuurkerkje. (Foto: Aangeleverd)

Medio 2021 werd de legendarische singer-songwriter Bob Dylan 80 jaar. Om dit te vieren toert de gelegenheidsformatie Dylan 80 door Nederland met een programma met bekende en onbekende songs van deze vermaarde muzikant.

OUDESLUIS - De band Dylan 80 speelt zaterdag 23 april in het Cultuurkerkje.

Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan heeft sinds zijn achttiende een parcours afgelegd dat uniek is: in de jaren zestig werd hij eerst tegen wil en dank de spreekbuis van de nieuwe, zeer geëngageerde generatie. Vervolgens werd hij tot een even elektrificerende als ongrijpbare rockgod die van songteksten een hoge vorm van poëzie wist te maken. In de jaren zeventig toverde hij zijn scheidingspijn tot grote kunst om en bekeerde zich tot het christendom. In de jaren tachtig slaagde hij er met wisselend succes in zich staande te houden tussen al het jonge MTV-geweld, waarna, vanaf de jaren negentig, de hele wereld hem beschouwde als wat hij daadwerkelijk is: één van de grootste songschrijvers – en kunstenaars – van deze tijd.

Met basgitaar, piano, drums, veel zang en gitaren, mondharmonica, dwarsfluit, saxofoon is dit een programma om naar uit te kijken.
De gelegenheidsformatie Dylan 80 speelt naast onbekende liedjes uit zijn beginperiode als troubadour  ook bekende songs als Knocking on Heaven’s Door, Forever Young en Like a Rolling Stone.

Locatie: Cultuurkerkje, Noorderweg 14a, 1757 PC Oudesluis. Zaterdag 23 April. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 15 euro,-. Kaarten: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop of aan de zaal.