Fleurige groenmarkt bij Oldskoel

Algemeen
Tuinvrouw Evelien Linschoten verwelkomt de bezoekers voor de OldSkoel Groendag op zaterdag 14 mei.
Tuinvrouw Evelien Linschoten verwelkomt de bezoekers voor de OldSkoel Groendag op zaterdag 14 mei. (Foto: pr )

BURGERBRUG – OldSkoel Burgerbrug organiseert op zaterdag 14 mei een Groenmarkt voor tuinliefhebbers van alle leeftijden. Er is een ruim aanbod van alles wat te maken heeft met planten, bollen en tuininrichting. Er is een stekjesruilbeurs en de aanwezige scharenslijper zorgt dat maai-, snij- en knipgereedschap weer vlijmscherp de lente in kan. De dag start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer info is te vinden via www.oldskoel.nl/groenmarkt.

Plantjes, stekjes, decoraties en ruilbeurs

Op het grote schoolplein van OldSkoel staan kramen van diverse kwekers en hobbykwekers uit de omgeving. Daar kun je terecht voor moestuinplantjes, kruiden en bollen. Tevens is er een mooi aanbod van kunst en tuindecoratie, evenals biologische verzorgingsproducten.

Op het kleine plein is een stekjesruilmarkt voor volwassenen en kinderen. Hier kunnen jong en oud met gesloten beurs stekjes ruilen van kamer- en tuinplanten.

Scharenslijper

Speciaal voor de Groenmarkt komt ook de heer Greefkes, een van de weinige ambachtelijke scharenslijpers die er tegenwoordig nog zijn. Hij slijpt ter plekke onder andere messen, snoeischaren, heggenscharen en grasmachines. Dus neem vooral ook je tuingereedschap mee.

Natuurlijk worden er tijdens de Groenmarkt koffie, kruidenthee, zelfgebakken taart en andere lekkere hapjes geserveerd.

Bereikbaarheid en parkeren

OldSkoel is goed bereikbaar voor fietsers via de Westfriese Omringdijk. Kom je met de auto? Dan kun je die kwijt in de parkeervakken voor OldSkoel aan de Grote Sloot 116a (let op: niet in de berm of bij de buren) en op het parkeerterrein bij de naastgelegen kerk. Voor meer informatie: www.oldskoel.nl.