Afscheid van Cor Koning, het gezicht van Vereniging Het Zijper Landschap

Algemeen
Cor Koning krijgt bij zijn afscheid een prachtig schilderij van het Zwanenwater.
Cor Koning krijgt bij zijn afscheid een prachtig schilderij van het Zwanenwater. (Foto: aangeleverd)

SINT MAARTENSBRUG - Bijna 25 jaar heeft Cor, inmiddels een bekende verschijning in de Zijperpolder, met een tomeloze inzet en groot enthousiasme de kar getrokken als Voorzitter van de Vereniging HZL. Op de laatste Algemene Ledenvergadering van 14 april in Sint Maartensbrug heeft hij dan toch definitief na vele jaren, afscheid genomen van zijn Voorzitterschap.

Cor (is HZL) hecht grote waarde aan leefbaarheid, schoonheid en ruimte in het open Zijper Landschap

Helemaal loslaten kan hij het echter nog niet want hij blijft het zittend Bestuur adviseren, middels zijn door de jaren heen gegroeide grote kennis, over projecten, bewoning en andere zaken die dit genoemde landschap kunnen verstoren of zelfs vernietigen.

Geen schijnwerpers voor Cor, of wel?

Hij heeft met zijn scherpe inzichten over hoe bepaalde bestemmingsplannen precies werken en hoe daar op te reageren, niet alleen successen behaald maar ook alle leden van de Vereniging hiermee scherp gehouden. Cor kan hier veel over vertellen en doet dat graag maar vindt het niet nodig dat hij als persoon hiervoor in de schijnwerpers wordt gezet. Het Bestuur dacht daar echter anders over.

Schilderij

Zo kreeg hij tijdens de toespraak van bestuurslid Carla Le Fèvre, als dank voor al zijn werkzaamheden een prachtig en toepasselijk schilderij van het Zwanenwater, geschilderd door Marijke Snik- Commandeur uit Schagerbrug en een mooie bos bloemen. Als sluitstuk van de avond gaf de scheidend voorzitter nog eenmaal een gloeiend betoog over alle projecten die momenteel door de Vereniging scherp onder de loep worden genomen en de daaruit eventuele voortvloeiende procedures.