Gouden Schoolkantine schaal Clusius College Schagen

Algemeen
Een gezonde levensstijl voor alle schoolgaande kinderen
Een gezonde levensstijl voor alle schoolgaande kinderen (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Clusius College Schagen heeft onlangs wederom de Gouden Schoolkantine Schaal 2021-2022 van het Voedingscentrum toegekend gekregen. De schaal laat zien dat de school zich maximaal inzet voor een gezonde toekomst voor jonge scholieren. Er zijn nog uitsluitend gezonde producten te koop in de schoolkantine.

Inmiddels heeft het Clusius College Schagen een stevige reputatie opgebouwd op gebied van de gezonde schoolkantine. Er is in de school hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit supergezonde broodjes, fruit, salades en andere verantwoorde producten. Water om te drinken is uiteraard altijd beschikbaar. Zo is er een uitstekend tappunt met heerlijk drinkwater. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken in de kantine, want die producten liggen altijd vooraan. Zoetigheden en snacks worden zo veel mogelijk gemeden.

Kantineproject medewerker Monique Groen: ‘We hebben nu alle zoetigheid uit het aanbod van de kantine verwijderd. Ook buiten is nu een watertappunt voor de leerlingen. Het is belangrijk steeds weer met nieuwe dingen te komen.’

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Coördinator Lianne Lavertu : ‘Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor onze leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.’

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Een broodje gezond is een populair broodje.