Maite krijgt sleutel van fonkelnieuw appartement in Westerpark Schagen

Algemeen
Maite kreeg op de valreep een appartement toegewezen
Maite kreeg op de valreep een appartement toegewezen (Foto: Aangeleverd)

SCHAGEN - “Ik heb echt superveel mazzel gehad. Het had maar weinig gescheeld of dit appartement was mijn neus voorbijgegaan. Dat ik hier toch mag gaan wonen, maakt me dus erg blij.” Maite Perez Y Perez (26) uit Schagen kan haar geluk niet op. Wooncompagnie overhandigde haar de sleutel van een fonkelnieuw appartement aan het Westerpark. Op deze locatie levert de corporatie in totaal 35 sociale huurwoningen op.

Maite krijgt sleutel van fonkelnieuw appartement in Westerpark Schagen

“Ik had me ingeschreven voor één van de zestien woningen voor jongeren onder de 27 jaar”. vertelt Maite. “Ik kreeg te horen dat ik op de zeventiende plaats stond en in principe dus geen woning kreeg toegewezen. Ik werd helemaal gek. Elke dag logde ik honderd keer in om te zien op welke positie ik stond. Het scheelde tenslotte maar één plek. Ik kon aan niets anders meer denken, want ik wist: als dit niet doorgaat kan het nog jaren duren totdat ik in Schagen een appartement vind.”

Totaal geobsedeerd

Maite belde Wooncompagnie regelmatig over de stand van zaken. “Ook had ik vragen over de woning, terwijl ik nog steeds op de zeventiende plek stond. Ik was een soort stalker, achteraf gezien is dat best gênant. Ik was gewoon totaal geobsedeerd.”

Ongelooflijk blij

De vreugde was daarom extra groot toen ze dat bewuste telefoontje kreeg van het Verhuisteam. “Ik bleek uiteindelijk toch nog op de zestiende plek te zijn geëindigd”, zegt Maite. “Ik ging helemaal uit mijn dak. Ik heb meteen mijn ouders gebeld, die op vakantie waren. Zij waren opgelucht.” Maite lacht: “Ze dachten: als Maite deze woning niet krijgt, komt het niet goed met haar.”

Perfecte locatie

Maite: “Dit komt allemaal op het goede moment. Ik ben net afgestudeerd aan de School voor Journalistiek en dit appartement is mooi, ruim en gasloos. Dat laatste is zeker in deze tijd erg welkom. En de locatie is echt perfect. Mijn ouders wonen op vijf minuten afstand en je zit zó in het centrum. Ik had het gewoon niet beter kunnen treffen. Ik heb alle meubels al en ga zo snel mogelijk beginnen met klussen. Ik kan niet wachten totdat ik kan verhuizen.” De driekamerwoningen hebben een parkeerplaats onder het gebouw. Ook zijn er openbare parkeerplaatsen. Het complex krijgt overigens ook de nodige gevleugelde bewoners: in het gebouw zijn nestkassen gecreëerd voor vogels en vleermuizen. Het duurzame project kwam tot stand dankzij een succesvolle samenwerking tussen ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen uit Heerhugowaard, de gemeente Schagen en Wooncompagnie.