Filman Tesfu was in 2019 de beste op de 10 kilometer
Filman Tesfu was in 2019 de beste op de 10 kilometer (Foto: aangeleverd)

Wie wordt de opvolger van Filman Tesfu op Schager City Run?

Algemeen

SCHAGEN - Na drie jaar staat hij komende zondag (15 mei) weer op de agenda: de Schager City Run. Of beter gezegd: de Van der Voort Groep Schager City Run, want dit bedrijf steunt de loop al sinds jaar en dag. Of tegenwoordig moet gezegd worden: de Van der Voort Groep én Verheul Groep Schager City Run daar Van der Voort tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Verheul. Hoe dan ook, Willem van der Voort, spreekstalmeester van het loopevenement, deelt met algemeen directeur André Vendrig de motivaties van het hoofdsponsorschap.

,,Ten eerste omdat bewegen in het algemeen en sport in het bijzonder ontzettend belangrijk is voor de gemeenschap in het algemeen en onze medewerkers in het bijzonder”, vertelt Vendrig. ,,Bewegen houd je gezond, sport zorgt voor fittere medewerkers. Daarom juichen we een nieuw onderdeel van de Schager City Run, de Business Run, van harte toe. Het stimuleert door gezonde competitie medewerkers meer te bewegen en als bonus wordt ook nog eens de teamspirit versterkt. Een tweede reden waarom we de Schager City Run sponsoren is de voorname plek die het inneemt in de agenda van de inwoners van de Noordkop. Bij de laatste editie in 2019 waren er maar liefst duizend deelnemers. Natuurlijk, het was de 25e editie maar toch denk ik zomaar dat ook de 26e Schager City Run heel goed bezocht gaat worden. Na twee jaar gedwongen de rem erop houden door corona hunkeren veel mensen weer naar dit soort initiatieven vol beleving.”

Veelvoud van duizend op de Markt

Want een feest belooft het weer te worden. Dat begint al met de start- en finishlocatie: de Markt in hartje Schagen waar familieleden langs de kant en op de terrassen hun naasten hartstochtelijk toejuichen. Om maar even te benadrukken dat er in 2019 duizend lopers waren, maar dat het totaal aantal mensen dat aanwezig was bij de loop veel groter was.

Kids Run

Het evenement trapt traditioneel af met de wandeltochten. Wandelliefhebbers kunnen daartoe tussen 09.00 en 10.00 uur starten over een parkoers over 10 of 16 kilometer. Daarna volgt het meest vertederende maar ook bruisende onderdeel: de Kids Run. Variërend van de leeftijd starten de kinderen vanaf 10.45 uur aan hun loop over 500, 1.000 of 1500 meter. Daarbij kan steeds maar één conclusie worden getrokken: of het nu om kleine beentjes gaat of om de langere benen van twaalfjarigen: de passie spat er vanaf. In hun jeugdig enthousiasme trekken de kinderen één grote sprint of dat proberen velen althans, waarbij de strijdlustige blik in hun ogen het publiek stimuleert om ze nog harder aan te moedigen.

Afstanden voor volwassenen

Om 12.00 uur is de start van de eerste afstand voor volwassenen: de 5 kilometer. Deze afstand werd in 2019 gewonnen door Yvonne Overgoor uit Langedijk en Reinier Wardenaar uit Zwaag. Het startschot voor de 10 kilometer klinkt vijf minuten later. Daarbij is het de vraag: wie volgt bij de mannen Nieuwedieper Filman Tesfu op als winnaar of doet hij opnieuw mee en zegeviert hij wederom? Bij de vrouwen was drie jaar geleden Inge Felter-De Jong uit Castricum de beste.

Business Run

Voor de beste drie bij zowel de mannen als de vrouwen ligt er een geldprijs klaar. Daarnaast is er dus een apart bedrijvenklassement met daarbij een belangrijke toelichting: de Business Run is alleen van toepassing op de 10 kilometer. Hierbij geldt dat de snelste drie van elk team meetellen voor het eindklassement. Adel verplicht en dus is Verheul als hoofdsponsor present met drie teams. ,,Natuurlijk delen wij de olympische gedachte van meedoen is belangrijker dan winnen, maar ik zou liegen als we niet vol voor de eerste plaats gaan”, besluit Vendrig met een lach zijn voorbeschouwing op de Schager City Run.

Voor meer informatie, ook over hoe je je kan inschrijven: zie https://www.schagencityrun.nl/

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Simfraude dupeert inwoner (69) uit Schagen voor €7.500 Algemeen 23 jun, 09:50
Afbeelding
Verkeersveiligheid voor RKBS De Vogelweid Algemeen 23 jun, 09:37
Afbeelding
Tas’82 prijsuitreiking Algemeen 23 jun, 07:00
Afbeelding
Orgelconcert Tjeerd van der Ploeg in de Schager St. Christoforuskerk Algemeen 22 jun, 18:59
Afbeelding
Laatste weekend Ku(n)stroute Zijpe aan Zee Algemeen 22 jun, 16:08
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht tegen zomereenzaamheid Algemeen 22 jun, 15:32
Afbeelding
Raad steunt plannen voor bouw 203 woningen Algemeen 22 jun, 14:44
Afbeelding
Bijeenkomst ‘Vermoeid bij en na kanker’ Algemeen 22 jun, 11:49
Afbeelding
E-bike toertocht door de regio Algemeen 21 jun, 13:05
Afbeelding
Kofferbakmarkt bij Magnushof Algemeen 21 jun, 12:43
Afbeelding
Motorfiets in botsing met auto in Sint Maartensvlotbrug 112-nieuws 20 jun, 21:17
Afbeelding
Dit zijn de eerste namen van Popweekend Schagen Algemeen 20 jun, 18:19
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief