Schoolschaaktoernooi Schagen 2022

(Foto: Maria de Wit)

Op woensdag 11 mei 2022 vond de 29ste editie van het Schoolschaaktoernooi voor basisscholen in de gemeente Schagen plaats. In het dorpshuis van Warmenhuizen gingen zes teams (viertallen) van vier basisscholen de strijd aan voor de trofee voor beste school en beste team.

Na vijf ronden eindigde het team van de Julianaschool 1 als eerste voor de Sint Barbaraschool en voor Julianaschool 2. De Julianaschool kreeg ook de prijs voor de beste school. Deze drie winnende teams hebben zich geplaatst voor het Noord-Hollands kampioenschap op 14 mei in Hoorn. Het toernooi werd georganiseerd door Schaakvereniging Warmenhuizen ’76 en Schaakclub Magnus.

Paul Ooms opent toernooi

De officiële opening van het schoolschaaktoernooi startte met een gongslag om 18.00 uur. De gongslag werd verricht door Paul Ooms, sinds jaar en dag sponsor van het toernooi. Naast alle deelnemende schakers uit Schagen waren natuurlijk ook hun ouders en leerkrachten aanwezig om de schakers aan te moedigen.

Voorrondes voor N-H en NK kampioenschap

Het toernooi geldt als voorronde voor de finale van de Noord-Hollandse schaakkampioenschappen voor basisscholen op 14 mei 2022. Daar spelen maximaal 40 teams mee voor de titel en plaatsing voor het Nederlands kampioenschap in juni 2022. De deelnemers in het geel zijn van de Barbaraschool in Tuitjenhorn, de deelnemers in de groene shirts zijn van de Hoge Ven in Warmenhuizen en de winnaars uit Schagen zijn in het rood gekleed.