Noord-Hollandse fietstocht Cycling4Climate

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Joost Brinkman)

REGIO - Op zaterdag 21 mei trapt gedeputeerde Klimaat & Energie van de provincie, Edward Stigter, om 10.00 uur de tocht af op station Heerhugowaard. Wethouder René Schoemaker (duurzaamheid/energietransitie) van de gemeente Dijk en Waard geeft het startschot, nadat wethouder Annette Groot (klimaatadaptatie) de fietsers samen met Edward Stigter heeft verwelkomd. 

Er is een klimaatfietstocht voor zowel recreanten als wielrenners. De tocht gaat door het prachtige Noord-Hollandse landschap. Onderweg kom je langs verschillende duurzame projecten en ontwikkelingen, zoals Stad van de zon in Heerhugowaard, HVC Alkmaar waar met behulp van zon, wind en biomassa een half miljoen huishoudens van duurzame energie worden voorzien, Schoorl en de natuurinclusieve Hondsbossche Zeewering bij Camperduin. De wielrenners doen ook de Wieringermeer en Agriport aan. De route voor recreatieve fietsers is 60 km. Deze is in te korten met 18 km (42 km) en een speciaal voor wielrenners van 97 km. De start is vanaf 10 uur bij station Heerhugowaard. Je kunt ook op een eigen moment vertrekken. De recreatieve routes zijn gebaseerd op fietsknooppunten, waardoor ze heel makkelijk te volgen zijn.

Iedereen die mee wil fietsen kan zich inschrijven via Cycling4climate.nl/12provincies/Klimaatverandering.

De klimaatfietstocht wordt elke maand in een andere provincie georganiseerd. Op deze manier vraagt Cycling4Climate aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. Door mee te fietsen draag je bij aan de impact die Cycling4Climate wil maken met deze fietstochten. Wil je weten wat jouw ecologische voetafdruk is? Die kun je berekenen via de website van Cycling 4 Climate.