Volop reuring in Alkmaar: Kom naar Shopping Night en Pride

Uit
Geniet van de avondoptocht door de binnenstad.
Geniet van de avondoptocht door de binnenstad. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - ‘s middags een Pride-botenparade en ‘s avonds een avondoptocht en shoppen tot 22.00 uur. Het kan allemaal op zaterdag 28 mei in het centrum van Alkmaar.

De winkeliers van de binnenstad zetten hun beste beentje voor om bezoekers gastvrij te verwelkomen. Met muziek, met acties; er is voor iedereen iets te beleven. Het is de hele zaterdag van ’s ochtends tot ’s avond laat feest. De Pride-botenparade gaat om 14.00 uur van start  vanaf de Bierkade. Aansluitend begint in de binnenstad om 14:30 uur een grote, feestelijke optocht met live muziek, acteurs en danseressen. Het wordt een spektakel waar bezoekers hun ogen zullen uitkijken. Ook om 20:00 uur ’s avonds loopt er een kleurrijke parade door de stad. Mis ze niet!



Let in de week voor 28 mei ook goed op de etalages in de binnenstad. Veel winkels hebben hun etalage versierd en sommigen doen zelfs mee met een etalagewedstrijd. Het publiek mag meestemmen. Zie je een QR-code op een etalage? Dan doet die winkel mee met de wedstrijd. Scan de code en stem op jouw favoriet. Zaterdagmiddag 28 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Programma

10.00 - 22.00 uur de hele dag en avond gezelligheid en acties op straat en in de winkels
14.30 uur Optocht samen met Alkmaar Pride
20.00 uur Avondoptocht door de binnenstad

Kijk voor het complete en actuele programma op de site www.alkmaarshopping.nl en volg de Facebookpagina facebook.com/alkmaarshopping..