Afsluiten starterslening nu mogelijk voor koopwoningen tot € 284.000

Algemeen
Bedrag Starterslening omhoog.
Bedrag Starterslening omhoog. (Foto: Jens Neumann)

Eerder lag deze grens op € 225.000. Het college hoopt hiermee meer starters op de woningmarkt te helpen. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Met het verhogen van de bovengrens krijgen starters weer iets meer speelruimte als het gaat om het vinden van een koopwoning.”

SCHAGEN - Dankzij de vragen die JessLokaal onlangs aan het college heeft gesteld over het gebruik van de Starterslening in combinatie met de stijgende huizenprijzen, heeft het college van de gemeente Schagen de maximale koopsom van woningen waarvoor inwoners een starterslening kunnen afsluiten verhoogd naar € 284.000. 

De starterslening is in het verleden in het leven geroepen om starters in de gemeente een steuntje in de rug te bieden bij de koop van een eerste woning. Woningzoekenden die net niet voldoende inkomen hebben, worden hiermee geholpen. De starterslening financiert het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom. Bijkomend voordeel is dat bij het afsluiten van de lening in de eerste drie jaar niet afgelost hoeft te worden.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Schagen www.schagen.nl/starterslening.