Stolperbasculebrug.
Stolperbasculebrug. (Foto: Aangeleverd)

Stolperbasculebrug afgesloten van 30 mei tot en met 20 juni

Algemeen

Voor scheepvaart is alleen onderdoorvaart mogelijk (maximale hoogte 4,5 meter). (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug blijven gebruiken. De werkzaamheden zijn noodzakelijk, zodat iedereen de brug kan blijven gebruiken tot de geplande vervanging in 2023/2024.

SCHAGEN - In opdracht van de provincie Noord-Holland voert aannemer WaakSaam tussen 30 mei 06:00 en 20 juni 2022 06:00 werkzaamheden uit aan de Stolperbasculebrug aan de N248 in Schagen. Het gaat om onderhoudswerk aan de draaiende delen. De brug is tijdens deze periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Pinksterweekend

Tijdens het Pinksterweekend is de brug wel open voor al het verkeer, omdat er dan veel (recreatie)verkeer verwacht wordt. De brug is open van vrijdag 3 juni 17.00 uur tot dinsdag 7 juni 07.00 uur.

Omleiding

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug en volgt hiervoor de N9, N99, N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug via de N9, N504, N245. Verkeer komend vanuit Alkmaar wordt op de N9 richting de N245 gestuurd. (Vakantie)verkeer vanuit het noordoosten in de richting van Callantsoog wordt al op de A7 via de Kooybrug geleid.

OV en hulpdiensten

Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Passagiers kunnen de brug te voet oversteken. Daar staat een bus klaar om hen verder te vervoeren. De nood- en hulpdiensten kunnen de brug blijven gebruiken.

Ook het brugdek van de Stolperbasculebrug heeft onderhoud nodig. In overleg met verschillende betrokken partijen is besloten deze werkzaamheden in september uit te voeren. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het oogstseizoen, recreatieseizoen en vaarseizoen de komende periode.

Van 9 september tot en met 2 oktober 2022 voert WaakSaam werkzaamheden aan het brugdek uit. In deze periode is de brug ook afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en is alleen onderdoorvaart mogelijk.

Vervanging

De Stolpersbasculebrug wordt vervangen in 2023/2024. Tot de nieuwe brug is gebouwd, zorgt WaakSaam voor het onderhoud van de huidige brug. Kijk voor meer informatie op noord-holland.nl/stolperbasculebrug.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Rommelmarkt bij Korenmolen De Hoop Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wordt de Klimaatburgemeester van Schagen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Ga op zoek naar vleermuizen in Eendenkooi Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Van bloedheet naar kletsnat op Indian Summer festival Algemeen 26 jun, 12:57
Afbeelding
Ruiter en paard te water Hemkewerfweg 112-nieuws 25 jun, 18:10
Afbeelding
‘Rockdominee’ Jan Andries de Boer komt met U2-dienst Algemeen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zwerven door onontdekt Zwanenwater Algemeen 24 jun, 15:34
Afbeelding
Alzheimer Café Schagen in De Bron Algemeen 24 jun, 13:22
Afbeelding
Voor alle Formule 1-fans van Noord-Holland Algemeen 24 jun, 08:00
Afbeelding
Westfriese Folklore van start in Schagen Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
Veel schade bij ongeval in ‘t Veld 112-nieuws 23 jun, 17:16
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief