St. Aloysiusschool Schagen haalt €12.000 op voor Oekraïne

Algemeen
De leerlingen van de st. Aloysiusschool halen een gigantisch bedrag op voor Oekraïne.
De leerlingen van de st. Aloysiusschool halen een gigantisch bedrag op voor Oekraïne. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Leerlingen van de st. Aloysiusschool in Schagen vierden Koningsdag dit jaar op een wel heel bijzondere manier. Middels een sponsorloop werd een gigantisch bedrag opgehaald voor het goede doel. 

De kinderen van de midden- en bovenbouw hielden een sponsorloop op de atletiekbaan van de verenging TAS in Schagen in de kleuren oranje, blauw en geel. De kinderen van de onderbouw hielden hun eigen aangepaste, maar zeker niet mindere sponsorloop achter de school. Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Oekraïne. Van te voren hadden alle kinderen hun best gedaan om sponsoren te zoeken. Op 22 april begon de dag met een prachtig zonnetje. Uit de geluidsinstallatie van Ed van Oerle van Noordkop Centraal schalde het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen om deze feestelijke dag te openen. Rode wangen, bezweette hoofdjes, maar toch volhouden om dan nog een extra rondje te rennen. ‘’Wat een trotse en blije koppies na afloop’’, meldt organisator Sandra Ott-Kooij. 

Na drie weken werd op vrijdag 13 mei dan eindelijk op het schoolplein bekendgemaakt hoeveel er in totaal was opgehaald met deze sponsorloop. Een gigantisch bedrag van €12.008. Even was het stil, voordat de kinderen realiseerden hoeveel geld dat in werkelijkheid is. Daarna kwam er een daverend applaus voor dit fantastische eindresultaat. Het bedrag wordt overgemaakt op giro 555 voor Oekraïne. Deze dag werd mede een succes door de atletiekvereniging TAS die het evenement sponsorde door de school gebruik te laten maken van alle faciliteiten. En door Noordkop Centraal, alle vrijwilligers, school, O.W.G. en aanmoedigend publiek die er een geweldige sportieve dag voor de kinderen van hebben gemaakt.

Uiteindelijk zijn het alle kinderen van de st. Aloysiusschool die ontzettend trots mogen zijn op hun prestaties voor hulp aan Oekraïne.