Alzheimer Café Schagen in De Bron

Algemeen
Het Alzheimer Café vindt plaats op woensdagavond 8 juni in Woonzorgcentrum De Bron.
Het Alzheimer Café vindt plaats op woensdagavond 8 juni in Woonzorgcentrum De Bron. (Foto: Archief RM)

SCHAGEN - Het Alzheimer Café vindt weer plaats op woensdagavond 8 juni in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen. Tijdens het Alzheimer Café wordt er een onderwerp behandeld, kunt u elkaar ontmoeten, informatie uitwisselen en aan de aanwezige professionals vragen stellen. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Het onderwerp van de avond is: Autorijden na de diagnose dementie. Hoe ga je om met veranderend gedrag van je naaste met dementie. Een van de dilemma’s is vaak het autorijden. Mag iemand autorijden na de diagnose dementie en tot wanneer? Wie verbiedt dit eigenlijk? Wat zegt het CBR hierover? Hoe ga je als naaste hiermee om? En hoe zit het bij andere zelfstandige handelingen buiten de deur? Deze avond gaat Ingrid Hopman, arts bij Geriant, hierover met u in gesprek.

Inloop 19:15 uur met koffie en thee. Het onderwerp start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien. Mensen met dementie, mantelzorgers, professionals, mensen in opleiding, vrijwilligers in de zorg en overige belangstellenden, kunnen zich aanmelden voor de maandelijkse informatie over deze bijeenkomsten bij b.palsma@alzheimervrijwilligers.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Rensing (06 2237 2553).