Hoe willen inwoners van gemeente Schagen geïnformeerd worden?

Algemeen
Digitaal les krijgen en les geven is het nieuwe leren.
Digitaal les krijgen en les geven is het nieuwe leren. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Lezen de inwoners van gemeente Schagen vaak de krant? Of zoeken inwoners informatie via online kanalen? De gemeente Schagen wil weten hoe zij haar inwoners het beste kan informeren. Eens in de twee jaar vraagt gemeente Schagen dit na bij hen. Dit doet de gemeente door middel van een enquête.

De gemeente informeert inwoners op verschillende manieren over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld via communicatiemiddelen zoals de krant, internet, huis-aan-huisbladen, sociale media, dorpsbladen, de lokale radio en tv. Burgemeester Marjan van Kampen: “Het is erg belangrijk dat onze inwoners informatie makkelijk kunnen vinden en dat de manier van informeren bij hen aansluit. Daarom willen we antwoord op vragen zoals: welke gedrukte media lezen onze inwoners? Via welke communicatiemiddelen ontvangt iemand het liefst de informatie? En welke online media gebruiken zij? Ook willen we graag weten over welke onderwerpen onze inwoners informatie willen ontvangen. Door antwoord te krijgen op deze vragen, kunnen wij de informatievoorziening zo goed mogelijk aan laten sluiten hun wensen en behoeften”.

Meedoen

Alle inwoners van de gemeente Schagen kunnen de enquête invullen vanaf 24 mei tot en met 8 juni via www.startvragenlijst.nl/schagen. “Ook ondernemers kunnen meedoen aan deze enquête,” aldus burgemeester Van Kampen-Nouwen. “Natuurlijk horen wij ook graag wat hun mening is”.

Online inwonerspanel

De enquête staat ook uit onder het inwonerspanel. Dit is een panel waar inwoners uit de gemeente Schagen lid van kunnen worden. Inwoners die al lid zijn krijgen automatisch een mail met de vraag om mee te doen met de enquête. Onderzoeksbureau I&O Research beheert het panel en voert de enquête uit voor de gemeente. Deelname aan het panel is anoniem. De gemeente kan daardoor niet zien wie welk antwoord heeft gegeven. Inwoners kunnen lid worden van het panel via www.schagen.nl/aanmelden-inwonerspanel. Meer informatie over het inwonerspanel is te vinden via www.schagen.nl/denk-mee-met-het-inwonerspanel.