Vier Blauwe Vlaggen voor stranden in Schagen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Wikimedia)

SCHAGEN - Gemeente Schagen neemt dit jaar vier Blauwe Vlaggen in ontvangst voor Callantsoog, Groote Keeten, Petten en Sint Maartenszee. De Blauwe Vlag staat symbool voor schone, veilige en duurzame jachthavens en stranden. 

De internationale jury heeft in Nederland 189 Blauwe Vlaggen toegekend. “We zijn trots om dit jaar voor 4 stranden de Blauwe Vlag te ontvangen. Samen met strandpaviljoenhouders en de reddingsbrigade hebben we dit mooie resultaat bereikt, door de stranden schoon en veilig te houden. Zo houden we onze natuur en het milieu gezond en kunnen bezoekers veilig recreëren op het strand”, zegt wethouder Hans Heddes.

Belangrijke criteria

Locaties moeten voor de Blauwe Vlag voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. 

De Blauwe Vlag is een teken van schone en veilige stranden

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: daarna wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.