Controle in bedrijfspanden

Algemeen
Hennep kweken.
Hennep kweken. (Foto: Cannabis Vera)

SCHAGEN - De gemeente heeft dinsdag 17 mei in een aantal bedrijfspanden (waaronder bedrijventerrein de Witte Paal en de Lagedijk) een integrale controle gehouden. 

Dit gebeurde in het kader van het tegengaan van ondermijning. Hierbij werden meerdere bedrijfspanden gecontroleerd op bouwwetgeving, brandveiligheid, illegale bewoning en mogelijke criminele activiteiten. Bij deze controle werd samengewerkt met de politie en Liander, beheerder van het elektriciteitsnetwerk.

Bij de controle werd onder meer illegale bewoning door arbeidsmigranten aangetroffen, overtreding van milieuwetgeving in een garage en in diverse panden zijn goederen aangetroffen voor het produceren van hennep. Daar waar wet- en regelgeving is overtreden wordt door gemeente en politie gehandhaafd.

De meeste eigenaren/huurders kwamen na het telefoontje over de controle snel de deur open maken. Enkele deuren moest de gemeente zelf openen en dat ging met hulp van een slotenmaker. Integrale controles in (bedrijfs)panden worden voortaan regelmatig gehouden.