Voorlichtingsbijeenkomsten om online oplichting te voorkomen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Politie)

SCHAGEN - In de maand juni worden drie voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd om inwoners alert te maken voor oplichting. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de politie en er zal een gastspreker aanwezig zijn. De bijeenkomsten zijn bedoeld om inwoners tips te geven om oplichting te voorkomen.

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen telkens weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Vooral online oplichting neemt toe. Een onderdeel hiervan wordt ook wel cybercriminaliteit genoemd. Tijdens de bijeenkomsten ontvangen inwoners uitleg en tips om oplichting te voorkomen.

De voorlichtingsbijeenkomsten sluiten aan bij de landelijke overheidscampagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’. Naast het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten zijn er ook flyers verspreid bij onder meer huisartsen en fysiotherapiepraktijken.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar bij de voorlichtingsbijeenkomsten. Deze vinden plaats op:

2 juni van 10.30-11.30 uur
Hornhoeve Dirkshorn

9 juni van 10.30-11.30 uur
De Zandstee ’t Zand

16 juni van 10.30-11.30 uur
Sabinahof Waarland

Aanmelden voor een van de voorlichtingsbijeenkomsten kan door een e-mail te sturen naar oov@schagen.nl. Of bel naar 0224-210400 en vraag naar afdeling OOV.