OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte)

Algemeen
Haarlem - De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland in De Philharmonie in Haarlem.
Haarlem - De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland in De Philharmonie in Haarlem. (Foto: Michel van Bergen)

NOORD-HOLLAND – In een overvolle Philharmonie is TommyTomato uit Haarlem verkozen tot Beste Onderneming van 2022 in de categorie De Belofte, de prijs voor startende ondernemingen. Dat gebeurde tijdens de feestelijke uitreiking van de 15e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. 

Samen gezond leren eten in de klas. Dat is waar TommyTomato uit Haarlem voor staat. De organisatie zorgt voor warme groentelunches in klassen om de kinderen te laten proeven van diverse soorten gezonde smaken. Het ambitieuze bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en onderscheidt zich ook door gepensioneerden en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Win-win-win op vele vlakken dus.

Dit vindt de jury

In 2025 wil TommyTomato groentenpakketten leveren aan meer dan 3000 scholen in heel Nederland. Met zo’n mooi doel voor ogen kan de jury niet anders dan deze start-up bekronen tot Beste Onderneming van Noord-Holland in de categorie De Belofte.

‘Mooie waardering’

TommyTomato zelf noemt de overwinning ‘een mooie waardering’. En de start-up heeft grootse plannen. “Nu zitten we nog alleen in Noord-Holland, maar na de zomer gaan we ook naar Utrecht en volgende maand zijn er gesprekken met Den Haag. Aan iedereen van TommyTomato: bedankt voor jullie inzet, en op naar alle scholen in heel Nederland!”

Over de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 

Voor de 15e keer wordt dit jaar de OVNH georganiseerd. De verkiezing heeft als doel lokale ondernemingen die op hun eigen manier inspirerend bezig zijn, een boost te geven. Ilse Zaal, juryvoorzitter en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, zei daarover al eerder: “Het is superbelangrijk om ondernemingen op deze manier in het zonnetje te zetten. Omdat ze zoveel betekenen voor de provincie. Ze leveren werkgelegenheid en zorgen voor economische groei. Familie- en MKB-bedrijven spelen ook vaak een grote rol in de lokale samenleving. Bijvoorbeeld omdat ze plaatselijke sportclubs sponsoren of bij evenementen betrokken zijn. Daarnaast zijn ze belangrijk voor onze maatschappelijke transities. Dit zijn de mensen die woningen bouwen, of bijdragen aan de energietransitie of de verduurzaming van de landbouw en onze voedselketen.”

Winnaars OVNH 2022

In totaal streden 33 ondernemingen om de titel Beste Onderneming van Noord-Holland: 10 in de categorieën MKB-Klein, MKB-Midden en Grootbedrijf en 3 ondernemingen van De Belofte, de prijs voor startende ondernemers. Ook is er nog een Publieksprijs uitgereikt. 

Voor meer ins en outs over de verkiezing: OVNH.nl.