OVNH: Drystack Beste Onderneming van 2022 (MKB-Klein)

Algemeen
Haarlem - De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland in De Philharmonie in Haarlem.
Haarlem - De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland in De Philharmonie in Haarlem. (Foto: Michel van Bergen)

NOORD-HOLLAND – In een overvolle Philharmonie in Haarlem is Drystack uit Velsen-Noord verkozen tot Beste Onderneming van 2022 in de categorie MKB-Klein. Dat gebeurde tijdens de feestelijke uitreiking van de 15e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. 

Drystack biedt een innovatieve, snelle bouwoplossing voor het metselen van de toekomst. Het systeem maakt het mogelijk circulair te stapelen, waarmee het groeiende tekort aan metselaars wordt verholpen. 

Dit vindt de jury

De OVNH-jury roemt Drystack onder meer omdat het bedrijf een werkplek biedt voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook krijgt metselen volgens de jury dankzij Drystack weer een nieuwe impuls en draagt de onderneming bij aan een duurzame versnelling van de bouw. Geen overbodige luxe in deze tijd van grote woningtekorten.

Wereld veroveren

“Dit hadden we niet verwacht, echt fantastisch. We zijn er trots op dat we een product hebben ontwikkeld waarbij alle grondstoffen worden hergebruikt, dat 100% circulair is. Inmiddels zijn we bezig met uitrollen naar onder meer België en Duitsland. We gaan de hele wereld veroveren!”

Over de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 

Voor de 15e keer wordt dit jaar de OVNH georganiseerd. De verkiezing heeft als doel lokale ondernemingen die op hun eigen manier inspirerend bezig zijn, een boost te geven. Ilse Zaal, juryvoorzitter en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, zei daarover al eerder: “Het is superbelangrijk om ondernemingen op deze manier in het zonnetje te zetten. Omdat ze zoveel betekenen voor de provincie. Ze leveren werkgelegenheid en zorgen voor economische groei. Familie- en MKB-bedrijven spelen ook vaak een grote rol in de lokale samenleving. Bijvoorbeeld omdat ze plaatselijke sportclubs sponsoren of bij evenementen betrokken zijn. Daarnaast zijn ze belangrijk voor onze maatschappelijke transities. Dit zijn de mensen die woningen bouwen, of bijdragen aan de energietransitie of de verduurzaming van de landbouw en onze voedselketen.”

Winnaars OVNH 2022

In totaal streden 33 ondernemingen om de titel Beste Onderneming van Noord-Holland: 10 in de categorieën MKB-Klein, MKB-Midden en Grootbedrijf en 3 ondernemingen van De Belofte, de prijs voor startende ondernemers. Ook is er nog een Publieksprijs uitgereikt. 

Voor meer ins en outs over de verkiezing: OVNH.nl.