Landschapstheater KAAP in première in de duinen van Egmond aan Zee

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

EGMOND - Op 1 juni gaat de nieuwe voorstelling KAAP van theatermaker Sijas de Groot in première op Karavaan Festival. In dit intieme landschapstheater neemt Sijas de bezoeker mee naar de Tafelberg in de duinen van Egmond. Een van de mooiste plekken die er zijn. Een voorstelling op de grens van land en water, over bakens die ons helpen te navigeren door het landschap.

Bijzondere theaterwandeling in de natuur bij Egmondse Tafelberg

Op de theaterwandeling krijg je uitzichten over land en water. Daar vertelt Sijas je een familieverhaal. Een verhaal over de bakens waarmee wij door het volle landschap van ons leven navigeren. Over kapen en historie. Een zoektocht waarin fascinaties voor het landschap, familie en stoere verhalen meespelen. Een intieme voorstelling in de Egmondse duinen, waarbij je voor altijd met andere ogen naar het landschap zal kijken.

Kapen

Theatermaker Sijas de Groot dook in het archief van Firma H. De Groot & Zonen te Harlingen; het bedrijf opgericht door zijn overgrootvader. Zijn overgrootvader werkte in heel Nederland op de grens van land en water. Hij bouwde niet alleen grote kunstwerken zoals sluisdeuren en bruggen, maar ook de markante herkenningspunten in het landschap die we kapen noemen.

Kapen zijn dus kunstwerken op de grens van land en water, die ons helpen navigeren. Het zijn historische houten constructies die van oudsher de zeeroutes markeerden. Ze zijn er voor onze veiligheid. Maar ook voor onze verbeelding en identiteit. Ondertussen verdwijnen ze uit het landschap. De voorstelling is te zien op Karavaan Festival, dat plaatsvindt van 26 mei t/m 6 juni. De première vindt plaats op 1 juni om 20:45, waarna de voorstelling t/m 6 juni gespeeld wordt. Voor meer informatie en kaartverkoop ga je naar karavaan.nl. 

Afbeelding