Deelnemers aan de tekenwedstrijd krijgen een gratis fiche.
Deelnemers aan de tekenwedstrijd krijgen een gratis fiche. (Foto: Aangeleverd)

Kermis Schagen van start

Algemeen

SCHAGEN - Met bijna 30 attracties wordt kermis Schagen een waar spektakel. Naast ouderwets, gezellig kermis vieren staan er ook een aantal speciale evenementen op de planning.

Op vrijdag 17 juni vindt om 16:00 uur de opening van de kermis plaats door Wethouder Hans Heddes. Maandag 20 juni vindt er een speciaal kermisprogramma voor de bejaarden plaats van 13:30 tot 17:30 uur, de start hiervan is in zaal Alpha. Van 18:30 tot 21:00 uur is die dag de kermis speciaal aangepast voor mensen met een beperking. Ook worden er oliebollen en ijs uitgedeeld. De gezamenlijke Kermisexploitanten maken 60 enveloppen klaar met Kermismunten voor de Voedselbank en schenken deze aan hun. 

Tekenwedstrijd

Er vindt ook een tekenwedstrijd plaats. Wie een tekening inlevert bij het gemeentehuis krijgt één fiche per persoon en per tekening. Deze kan later worden ingeleverd voor een munt voor de kermis. Voor de winnende tekeningen zijn er weer mooie prijzen te winnen, aangeboden door de gezamenlijke kermisexploitanten. De prijsuitreiking van de tekenwedstrijd is om 16:00 uur in de Muziektuin. Op donderdag 23 juni start om 19:00 uur de Autopedrace op de Kermis. Zondag 26 juni komt de kermis om middernacht ten einde.  Wethouder Hans Heddes: “Na twee jaar van afwezigheid door corona is het nu weer mogelijk om dit gezellige feest samen te vieren”. In totaal komen er 28 attracties te staan op de Nieuwstraat, Markt en het Slotplein.

Dinsdag 14 juni startte de opbouw van de kermis. Een aantal wegen zijn de komende twee weken afgesloten. Woensdag 29 juni is de laatste dag van de opruimwerkzaamheden. Op het moment dat de kermis opent, mogen er geen (vracht)auto’s, fietsers of ander verkeer het kermisterrein op.

Aanpassingen openbare weg tijdens kermis
Fietsenrekken tussen Makado en de kermisattracties (Nieuwstraat) worden, in de periode dat de kermis er staat, verplaatst naar het parkeerterrein vlakbij de winkelwagens van Albert Heijn.

Tijdens de kermis zullen naast de marktmeester van gemeente Schagen, ook de organisatoren Kabalt en De Voer het aanspreekpunt zijn voor vragen voor inwoners en ondernemers. Nader nieuws over de kermis zelf volgt binnenkort.

De kermis is pret voor jong en oud. Kom je dansen op de lekkere deuntjes onder de zon of loop je een rondje over de kermis met wel 26 attracties? Wat je keuze ook is, je bent 10 dagen lang welkom op de kermis in Schagen!

Ook dit jaar vindt er een speciale bejaardenkermis plaats.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zomerwandeling door bloemrijk Zwanenwater Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Maak jij als hobbykok een portie extra? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Marktconcert Tjeerd van der Ploeg in St.Christoforuskerk Algemeen gisteren
Afbeelding
Kivas Huttenbouwdorp kaartverkoop Algemeen 4 jul, 14:18
Afbeelding
Kermis 2022 in gemeente Schagen: Alle kermissen op een rij Algemeen 4 jul, 11:32
Afbeelding
Succesvolle Ronde van de Westfriese Omringdijk Algemeen 4 jul, 10:00
Afbeelding
Kofferbakmarkt De Nollen Algemeen 4 jul, 09:38
Afbeelding
Marktconcert in Sint Christoforuskerk Algemeen 4 jul, 08:51
Afbeelding
Motorrijder gewond in bocht Stolperweg 112-nieuws 2 jul, 22:37
Afbeelding
Tweede week Westfriese Folklore in Schagen Algemeen 2 jul, 08:30
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Voor alle Formule 1-fans van Noord-Holland Partnerbijdrage 1 jul, 12:02
Afbeelding
Jubileumeditie Vlotbrugtoernooi Algemeen 1 jul, 09:00
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief