Balletschool Schagen danst ‘Het Bal’ in De Kampanje

Algemeen
Leerlingenvoorstelling 'Het Bal' in Theater De Kampanje.
Leerlingenvoorstelling 'Het Bal' in Theater De Kampanje. (Foto: Peter Meekel)

SCHAGEN - Balletschool Schagen danst zondag 26 juni de leerlingenvoorstelling ‘Het Bal’ in Theater De Kampanje in Den Helder. Balletschool Schagen bestaat dit jaar 50 jaar. Om dit te vieren komen er veel bekenden uit eerdere leerlingenvoorstellingen naar Het Bal. Ook dansen dit jaar voor het eerst alle leerlingen van 4 tot 85 jaar mee. De eerste voorstelling op 26 juni is van 14.30 tot 17.00 uur en de tweede voorstelling van 18.00 tot 20.30 uur.

Peer Gynt leest in de krant dat Stichting Balletschool Schagen 50 jaar bestaat. Dan krijgt hij een geweldig idee! Zo werkt iedereen nu hard aan leerlingenvoorstelling Het Bal. Muziek knalt uit de boxen, leerlingen geven elkaar tips over kostuums en grime, docenten zijn druk met aanleren en doorlopen van choreografieën en de bestuursleden met plannen en regelen.

Sinds 10 december 1972

Stichting Balletschool Schagen is in 1972 opgericht. Doel van de stichting is belangstelling voor- en beoefening van balletdanskunst in al haar vormen te ontwikkelen, bevorderen en in standhouden door het geven van balletlessen, voorlichting over ballet en organiseren van balletuitvoeringen. In 1991 is Peer Gynt de eerste van vele leerlingenvoorstellingen die Balletschool Schagen in De Kampanje zal geven.