De Beentjes van Sint Hildegard

Algemeen
Filmavond en kerkdienst.
Filmavond en kerkdienst. (Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN – Zaterdagavond 2 juli wordt de film “De Beentjes van Sint Hildegard”, met in de hoofdrol Herman Finkers, vertoond en op zondagmorgen 3 juli is de kerkdienst over de film. De twee eerdere keren werd deze combinatie door zowel kerkleden als niet kerkleden erg gewaardeerd.

Het verhaal

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda maar krijgt het benauwd in zijn huwelijk omdat Gedda, uit goedbedoelde liefde, hem alles uit handen neemt. Daardoor begint zijn huwelijk geleidelijk aan op een vorm van begeleid wonen te lijken. Om uit deze gevangenis te ontsnappen neemt Jan een wel heel ongebruikelijk besluit.

“Wij kiezen dit keer voor een humoristische film maar onder die humor zit een tragische laag die toch ook weer op een lichtvoetige manier verbeeld wordt. Herman Finkers weet als geen ander humor met ontroering te combineren.“

“Een film die je een leuk avondje uit bezorgt past goed bij de ontspannen zomertijd in juli en augustus. Iedereen is van harte welkom bij de film en in de kerkdienst. Een van beiden bezoeken kan natuurlijk ook”, aldus André Wingelaar, dominee van de Protestantse gemeente Harenkarspel.

Meer informatie

Film: zaterdag 2 juli om 20.00 uur, ‘t Centrum, Stroet 80, Sint Maarten. Opgeven: filmavond@pknwh.nl. Entree: € 5,-. Kerkdienst: zondag 3 juli om 10.00 uur Protestantse kerk, Dirkshorn.
Meer informatie: www.pknwh.nl