Met gezonde spanning op weg naar succes

Algemeen
In het heetst van de strijd.
In het heetst van de strijd. (Foto: Mike van der Zel)

SINT MAARTEN - Het ACON Dirt Track race circuit bevindt zich in Sint Maarten. Al bijna 50 jaar is het een begrip in de regio! Er worden races gereden met onder andere Stockcars, Rodeo (straatauto’s) en VW Kever op een ovaal circuit. Dit gebeurt allemaal tussen april en oktober. Aankomende zondag 10 juli is het weer tijd voor een nieuwe race. 

Door: Anne Smit

Robin de Ruiter (34) uit Sint Maarten krijgt de vraag hoe vaak hij al heeft meegereden voorgeschoteld. Deze kan hij niet precies beantwoorden “Het is ondertussen niet meer te tellen, laten we het houden op al meer dan tien jaar.” De eerste race kan hij zich nog goed herinneren. “Met weinig ervaring hebben we toen der tijd een auto gebouwd. We begonnen in de Rodeo. We zagen wel hoe het zou verlopen,” legt hij uit. In de jaren die volgde hebben zij de overstap gemaakt naar Superstandaard, dat onderdeel raakte eruit. Toen zijn ze overgestapt naar F1. 

Schaarste in onderdelen

Spanning is iets wat Robin niet kent op het circuit. Hij omschrijft het als gezonde spanning waarbij hij zich vooral verheugd op een mooie crossdag. Het plezier start al ver van te voren in de schuur. “We hebben een gezellig team en ondertussen ook steeds meer ervaring. Op deze manier weten we toch stukje bij beetje de auto beter te krijgen.’’

‘We hopen de laatste wedstrijden nog te rijden’

‘’Op dit moment gaat alles niet zoals verwacht. Vorig jaar ging mijn motor stuk. We hebben toen gelijk de motor uit elkaar gehaald en nieuwe spullen besteld. Nu komen we erachter dat het niet zo makkelijk is om aan onderdelen te komen. De auto staat nog steeds zonder motor, we hopen de laatste wedstrijden nog te kunnen rijden,” vertelt hij. In zijn Stockcar F1 is zijn racedag geslaagd als hij alle manche goed gepresteerd heeft. ‘’Als je aan het einde van de dag dan ook nog op het podium staat kan het niet beter.’’ Het evenement vindt 10 juli plaats van 11.30 tot 18.00 uur aan de Breelandsweg 17, 1744 HH Sint Maarten.