Tweede week Westfriese Folklore in Schagen

Algemeen
De Westfriese Folklore is in volle gang.
De Westfriese Folklore is in volle gang. (Foto: Vincent de Vries / RM)

SCHAGEN - Iedere Westfriese donderdag wordt gekenmerkt door een specifiek dagprogramma, met op donderdag 7 juli het thema: ‘De dag van de dans en muziek’. Daarom zal op deze dag niet alleen de West-Friese dansgroep optreden, maar ook de Folkloregroep ‘Eemlanddansers’ uit Hoogland en de ‘Oud West-Friese dansgroep’ uit Wijdenes.

Ook de kinderdansgroep zal niet ontbreken. Zij treden om 11.30 uur op bij de Markt. Het optreden van de West-Friese dansgroep is om 11.45 uur eveneens op de Markt, met aansluitend optredens van de gast dansgroepen. Ook is iedereen welkom in Slot Schagen, waar Creatief Westfries zal optreden. Dat gebeurt vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur. De Skroifgroep Veenhuizen zal deze week present zijn. Om 10.45 uur vertrekt de bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten, lopend of gezeten op of in boerenwagens, sjeezen en landauers, die getrokken worden door prachtige paarden door het centrum van Schagen. 

Activiteiten

Heb je altijd al eens de NH kerk aan de Markt willen beklimmen? Op donderdag 7 juli van 10.00 tot 15.00 uur kun je, tegen een kleine vergoeding, naar boven klimmen. Tevens is er een kleine expositie op de eerste omloop. Vanaf 12.00 uur zijn er activiteiten en demonstraties van Stichting Samen Vrienden en het Motoren museum Nieuwe Niedorp. De gehele dag is er een boek-curiosa-creamarkt op de Nieuwstraat. Ook zal de hele dag de kleinveekraam aanwezig zijn. En, vergeet vooral niet het Rijtuigenmuseum, Museumboerderij Vreeburg en de Museums in de oude slottorens te bezoeken. Meer informatie: www.westfriesefolklore.nl.