Westfriese Folklore: Dag van het dier

Algemeen
De optocht.
De optocht. (Foto: Ramond den Boef)

SCHAGEN - Tijdens de Westfriese markt op donderdag 14 juli zijn er een tal van activiteiten waarbij het dier centraal staat. 

Vanaf 08.30 uur worden bij het Rijtuigenmuseum achter Vreeburg de paarden ingespannen voor de optocht welke om 10.45 uur start. Na de optocht dansen de kinderen van de kinderdansgroep op het kerkplateau op de Markt en om 11.45 uur treedt de Westfriese dansgroep op. Vanaf 13.00 uur zijn er pony’s, kleindieren, spinsters en meer te bewonderen op de Markt. Echte schapenwol zal door een groot aantal spinsters gesponnen worden voor café Piet Pann. Rundveemuseum Aartswoud is ook aanwezig, begeleiders vertellen over geiten en runderen. 

Grote diversiteit aan dieren

Peter Groot (KIBO) haalt - met een team vrijwilligers - voor de Westfriese Folklore een grote diversiteit aan dieren naar Schagen, zoals: geiten, schapen, koeien, varkens, paarden en alpaca’s. In verband met de vogelgroep zijn er geen loopvogels, hierdoor zal ook de ganzenhoeder niet aanwezig zijn. In Slot Schagen vertellen leden van skroiversgroep ‘Skroifersallegaartje’ mooie Westfriese verhalen van 13.00 tot 15.00 uur. Gratis entree. Op de Nieuwstraat en in het Makadocentrum is de gehele dag een Verzamelaarsmarkt. 

Meer informatie: www.westfriesefolklore.nl