Lekker afkoelen, waar neem jij een duik?

Algemeen
Lekker zwemmen.
Lekker zwemmen. (Foto: Pixabay)

SCHAGEN - De temperaturen gaan weer stijgen als we de berichtgeving vanuit het zuiden moeten geloven. De hitte vanuit Zuid-Europa lijkt richting Nederland te trekken. In Schagen dan misschien geen hittegolf, maar wel een aangename stijgende tempratuur. Heb jij al een idee waar je je verkoeling en pret gaat zoeken?

Een verkoeling is voor iedereen wel fijn. Of je nu met kleine kids bent of dat jouw puber opzoek is naar actie, in Schagen zijn genoeg mogelijkheden. We zetten de leukste plekken op een rijtje. Spring van de duikplank, klauter op de opblaasbare spin of geniet van de zonnestralen in de ligweide.

Zwembad Waarland

Zwembad Waarland is in 1947 door veel vrijwilligers eigenhandig uitgegraven uit wat oorspronkelijk een stuk moeras was. Inmiddels beschikt dit zwembad over een natuurbad, een verwarmd chloorbad en een peuterbad. Je kunt er flink baantjes trekken en volop spelen. Voor ouders en oppas is er ruimte genoeg om tot rust te komen in de ligweide, ook zijn er parasols beschikbaar. Duik van de duikplank, klauter op de spin of sjoef van de glijbaan af.

Zwembad de Veersloot

Aan de rand van Dirkshorn ligt Zwembad de Veersloot. Al 50 jaar wordt hier zwemplezier beleefd. De baden zijn verwarmd en ook hier is een glijbaan te vinden. Voor de peuters is er een peuterbadje waar ze kunnen spetteren. In de ligweide kun je tot rust komen en genieten van de zon terwijl de kids aan het spelen zijn. 

Natuurzwembad ‘t Petje

In Zijdewind vind je Natuurzwembad ‘t Petje. De toegang bedraagt slechts een paar euro. Bij dit zwembad is er een plek gecreëerd waar je altijd in de luwte zit. Als het te warm wordt kun je als ouders of oppas hier ook heerlijk in de schaduw vertoeven. Vanaf een jaar of acht kunnen de kids ook alleen naar het bad toe. Het is er kleinschalig met veel overzicht. De kinderen kunnen klimmen en klauteren op de opblaasbare spin, een sprong maken van de duikplank of spelen in het aangelegde zand.

Strandje Zwembad de Wiel

Naast Zwembad de Wiel ligt een mooi strandje. Ideaal dus om de warme temperaturen te ontvluchten. Je kunt er in de zon liggen, zandkastelen bouwen of een aanloop nemen om vervolgens in het natuurwater te plonsen. Een work-out doen op het strandje kan natuurlijk ook, een duik om af te koelen is dan dichtbij.

Maarten van der Weijdenbad

In 1987 haalde Maarten van der Weijden zijn A-diploma in zwembad Geestmerend, op de grens van Tuitjenhorn en Warmenhuizen. In 2008 werd hij olympisch kampioen op de tien kilometer openwaterzwemmen. Het buitenzwembad, dat al ruim 45 jaar in de zomermaanden zwemplezier biedt, is sinds 2016 vernoemd naar de kampioen. Het heeft twee verwarmde zwembaden, een grote glijbaan en een diep bad. Met een ruime ligweide en speeltoestellen hoeft niemand zich te vervelen.

Zwemmen en zonnen is leuk, maar let er wel op dat je jezelf goed beschermd tegen de scherpe zon.