REGIONIEUWS

Brons voor VZV-handbalvrouwen op WK Beachhandbal

Algemeen
De medaillewinnaars uit de Noordkop in beeld. Vlnr: Meike Kruijer, Anna Buter en Lisanne Bakker.
De medaillewinnaars uit de Noordkop in beeld. Vlnr: Meike Kruijer, Anna Buter en Lisanne Bakker. (Foto: aangeleverd)

HERAKLION - Lisanne Bakker uit Schagerbrug, Anna Buter uit Tuitjenhorn en Meike Kruijer uit eveneens Tuitjenhorn hebben namens het Nederlands team brons gewonnen op WK Beachhandbal. De medaille werd vorige week veiliggesteld na een thriller tegen thuisland Griekenland: 8-9 na shootouts. Kruijer maakte in de kleine finale de zesde en beslissende score, met 103 punten werd ze tevens de nummer twee op de topscorerslijst bij Nederland met 103 gemaakte punten over het hele toernooi. Topscorer werd Buter met 130 punten.

Nederland ging bij de start van het toernooi in Heraklion op Kreta voortvarend van start, want in de poulefase werd alles gewonnen. Na deze zeges op Australië, Urugay en Argentinië werd in de eerste ronde van de zogeheten ‘Main Round’ Noorwegen ook verslagen: 2-0. Daarna werd er na shoot-outs van Brazilië verloren en vervolgens bleek ook Duitsland te sterk, maar in de kwartfinale volgde herstel met een zege op Denemarken. In de halve eindstrijd wachtte opnieuw Duitsland en tegen dat land was Oranje opnieuw niet opgewassen.

De strijd om de derde plaats tegen de Grieken ging wel gelijk op. De eerste set was Nederland nipt de betere ploeg: 22-23. De tweede set ging verloren met 19-16. Na vijf beurten in de shoot-out was de stand gelijk. Goalie Claudia ter Wal maakte een cruciale redding en Meike Kruijer besliste de wedstrijd daarop met een eenpunter. Zo pakte de ploeg van Peter Portengen knap het brons. ,,Het was een onvergetelijke ervaring”, aldus de drie internationals. ,,De sfeer ademde echt in alles beachhandbal uit. We denken dat we het Nederlandse beachhandbal op de kaart hebben gezet en dat er nog veel meer moois mogelijk is.”