Westfriese Folklore: Dag van het theater

Algemeen
Op traditioneel de drukste donderdag zullen diverse theateractiviteiten plaatsvinden.
Op traditioneel de drukste donderdag zullen diverse theateractiviteiten plaatsvinden. (Foto: Ramond den Boef)

SCHAGEN – Iedere Westfriese donderdag wordt gekenmerkt met een thema, met op donderdag 28 juli: De dag van het theater. Op traditioneel de drukste donderdag zullen vanaf 13.00 uur diverse theateractiviteiten plaatsvinden op en rond de Markt.

Zo rijdt er een kermispaardje over het terrein met leuke liedjes ‘Levend Theater’, zijn er twee troubadours en speelt Paula het huishouden van 1930 na. Uiteraard is er weer een poppenkast en wel die van Egon Adel. Hij speelt al jaren professioneel poppenkast en is vooral bekend van de poppenkast op de Dam met het traditionele spel van Jan Klaassen en Katrijn. Ook is er een draaimolentje aanwezig voor de allerkleinsten.

De optocht start om 10.45 uur en wordt om 11.30 gevolgd door een optreden van de kinderdansgroep op het podium op de Markt. Om 11.45 is het de beurt aan de Westfriese dansers, alles uiteraard aan elkaar gepraat door presentator Bart Jansma. Ook treedt Creatief Westfries (Skroifersgroep Hoogwoud) op. Dat gebeurt vanaf 13.00 uur in de kerk op de Markt en zal duren tot 15.00 uur. Op de Nieuwstraat is er de hele dag een boeken-, curiosa- en creamarkt.

Leuke kraampjes op de Nieuwstraat.