Van Amsterdam naar het platteland

Algemeen
Hanneke samen met haar man Aldert.
Hanneke samen met haar man Aldert. (Foto: aangeleverd)

WAARLAND - Een jaar geleden is Hanneke (59) vanuit Amsterdam verhuisd naar het pittoreske Waarland. Van een grote stad belandt je in een klein dorp. Ons kent ons met veel agrarische landbouw, dat moet vast even wennen zijn zou je denken. Voor Hanneke is het een oase van rust.

Door Anne Smit

De vlakke landschappen waar je ruim in de verte kan kijken geven haar veel rust. “Dat besef je pas als je uit een hele drukke omgeving komt. Je hoort de stilte, daar kan je soms bijna emotioneel van worden. Een vredige omgeving geeft rust in je hoofd,” aldus Hanneke. Volgens haar besef je dan pas wat een stad met je doet.

Warm ontvangst

“De stad had ook voordelen, maar doe mij maar een dorp,” lacht ze trots. Als ze door de polder loopt moet ze nog vaak denken aan het liedje ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. “Persoonlijk heb ik ervaren dat mensen die uit een boeren dorp komen je warm ontvangen. Mensen groeten elkaar en hebben iets over voor elkaar. In het begin schrok ik ervan, hoe erg dat ook klinkt,” vertelt ze. Volgens haar hoort het alleen juist zo te zijn! “Ik woon hier nu een jaar, en zie het als mijn dorp. Ik ben er trots op,” besluit ze.

‘Het doet me denken aan het lied Het Dorp