Gratis Popweekend met compleet programma

Algemeen
Een volledig programma Popweekend staat vast.
Een volledig programma Popweekend staat vast. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Popweekend Schagen 2022 wordt op de valreep toch wel gratis. De organisatie SES heeft dit besloten nadat een van de hoofdacts Typhoon afzegde. Hij heeft een gescheurde meniscus. De organisatie heeft het draaiboek moeten aanpassen en opnieuw wordt Popweekend een gratis evenement. Het programma is inmiddels compleet.

Iedereen die voor zaterdag een kaart gekocht heeft wordt terug betaald in muntjes bij de ingang. Een positief licht puntje na dit vervelende nieuws is wel dat het evenement voor alle leeftijden toegankelijk is. Voor zowel de zaterdag als de zondag is er een leeftijd controle. Ben je 18+? Dan kun je een bandje halen waarop dit bevestigd is. “Het nieuws dat we maandagochtend hoorde is treurig, maar we gaan er zeker een onvergetelijk weekend van maken waar iedereen welkom is. We kijken er naar uit!” Aldus Piet Hein de Boer.

Acts

Na twee jaar stilstaan is het voor Stichting Evenementen Schagen super dat ze weer kunnen doen waar ze zo goed in zijn namelijk: zorgen voor een onvergetelijk weekend. De ontwikkelingen volgden elkaar de afgelopen dagen in rap tempo op, maar nu kan SES eindelijk melden dat ze dit weekend het programma helemaal rond hebben. Django Wagner en Tom Haver vullen het vrijgekomen gat in en gaan er een feest van maken.  De vooruitzichten van het weer zien er goed uit, dus niets lijkt meer in de weg te staan. 

Er staan een aantal mooie namen op de line-up zoals Goldband en een aantal regionaal bekende artiesten zoals De Hijgende Herten en de Woudrukkers die met Henk Wijngaard aantreden. De zondag belooft met onder andere Emma Heesters, de Soulfingers en Daredevils een waar feest te worden. “Het gaat ouderwets gezellig worden,” verzekeren Piet Hein de Boer en Patrick Brakenhoff. 

Terrein open

Zaterdag kun je het terrein om 14:00 uur betreden, vanaf 15:40 uur worden de eerste deuntjes gespeeld. Zondag ben je vanaf 12:00 uur welkom, dan betreden om 12:45 uur de eerste bands de podia.