Parkeren op dak Makado blijft ongewijzigd

Algemeen
Parkeermogelijkheden op het dak van Makado blijft ongewijzigd.
Parkeermogelijkheden op het dak van Makado blijft ongewijzigd. (Foto: Evgeny & Karina Gerasimovi - Adobe Stock)

SCHAGEN - In een eerdere besluitvorming is door het college van burgemeester en wethouders van gemeente Schagen besproken of het ook na sluitingstijden van het Makado, in de avonduren, mogelijk zou zijn om te parkeren op het parkeerdek. Dit vanwege de mogelijke beperkte parkeermogelijkheden in het centrum van Schagen. Er is onderzoek gedaan en de conclusie is dat het parkeerdek geheel beschikbaar blijft, zoals de huidige situatie is, voor het (winkelend) publiek.

Wethouder Cor Quint zegt: “Ik vind het ook vanzelfsprekend dat het parkeerdek gebruikt wordt, waarvoor deze bedoeld is. Namelijk voor bezoekers van onze ondernemers in het centrum. Het blijkt dat er voldoende parkeerplaatsen zijn in de avonduren voor overige parkeerders, zoals inwoners.” Het parkeerdek breidt zich uit van 282 naar 429 parkeerplaatsen. Hiervan zijn er 75 parkeerplaatsen die moeten worden gecompenseerd omdat ze aan de noordzijde van het Makado en bij ’t Vosje verloren zijn gegaan ten gevolge van de uitbreiding van het gebouw. De overige 72 parkeerplaatsen betreffen de netto-toename van het aantal parkeerplaatsen. Dit wordt gedaan omdat het winkelcentrum groter wordt en naar verwachting meer bezoekers zal trekken. 

Andere oplossingen voor het parkeren in het centrum van de stad Schagen worden de aankomende tijd onderzocht en uitgewerkt. Deze voorstellen legt de gemeente voor aan de gemeenteraad.