Orgelconcert Tjeerd van der Ploeg

Algemeen
Tijdens dit concert worden twee werken gespeeld.
Tijdens dit concert worden twee werken gespeeld. (Foto: Sjoerd Punter)

SCHAGEN - Tjeerd van der Ploeg geeft dinsdag 16 augustus om 20.00 uur een orgelconcert in de Schager Sint Christoforuskerk. Gratis entree.

Tijdens dit concert worden twee werken gespeeld. Als eerste Première Symphonie (1943) van André Fleury (1903-1995). Fleury die zijn opleiding genoot bij Marcel Dupré en organist was van de St.-Augustin in Parijs en vervolgens van de Cathédrale van Dijon, was tot op hoge leeftijd nog actief en gaf ook concerten in Nederland. Het tweede werk is de Symphonie (1944) van Michel Boulnois (1907-2008). Eveneens leerling van Marcel Dupré was hij jarenlang inspecteur van het muziekonderwijs in Parijs en organist van de St.-Philippe du Roule. Beide werken ontstonden in de oorlogsjaren en getuigen van het grote vakmanschap van deze organist/componisten. Hoewel verschillend in stijl, zijn beide werken toegankelijk voor het publiek. 

Het is bijzonder dat deze twee grote werken tijdens één concert tot klinken komen. Wegens de lengte van het programma duurt het concert iets langer dan gebruikelijk. Na afloop is er een collecte. Meer informatie via www.nicholsonschagen.nl.