Ongetwijfeld een groot feest.
Ongetwijfeld een groot feest. (Foto: Unsplash)

Groot feest in Warmenhuizen met iets ander draaiboek

Algemeen

WARMENHUIZEN - De zomer is al in volle gang, kermissen worden afgegaan door jong en oud. Het kan allemaal weer en daar wordt van genoten. Aankomende zondag 21 augustus staat kermis Warmenhuizen op de planning, de week daarna is kermis Waarland 2022 een feit.

De burgemeester van Schagen heeft besloten dat alle buitenactiviteiten in Warmenhuizen om 01:00 uur moeten stoppen, de muziek moet om 00:30 uur uit. Voor Warmenhuizen betekent dit dat verschillende cafés hierop moesten anticiperen. Toch is de kermis de kermis en heeft het geen andere benaming. Er is wel een verschil tussen de ‘droge’ kermis (de attracties) en de ‘natte’ kermis (de activiteiten die tijdens de kermis door de lokale uitbaters (horeca) worden georganiseerd, zowel binnen als buiten).

Regelgeving

Buiten zijn de aangrenzende terrassen in de directe nabijheid van de horeca. Wanneer de buitenactiviteiten afgelopen zijn mogen de binnenactiviteiten langer door. Op zondag tot 04:00 uur, de muziek moet echter wel om 03:00 uur gestopt zijn. De horeca uitbaters bepalen zelf hoe laat zij voor deze aangegeven tijd gaan sluiten. Niet iedere kermis heeft dezelfde regels. Of er naast binnen- ook buitenactiviteiten worden georganiseerd verschilt per kermis en uitbater. Daar waar mogelijk wordt volgens de gemeente Schagen één lijn getrokken, echter soms vraagt een bepaalde kermis om een (iets) andere benadering en aanpak. Dit hangt af van bepaalde factoren, zoals locatie en incidenten uit het verleden. 

Verschillende jongeren balen van deze regelgeving. Het geeft ze het gevoel dat tegenwoordig ‘niets meer kan of mag’. De gemeente is de horeca wél een stukje tegemoet gekomen. Het speerpunt in de politiek was dat de dorpskermissen moesten blijven bestaan en dat dit gestimuleerd moest worden. Na het eerste besluit van de gemeente heeft de Dorpsraad van Warmenhuizen de horeca gebeld met de vraag of het klopte dat de sluitingstijd van de buitenactiviteit naar 00:00 uur is gegaan en of zij het hiermee eens waren. De horeca heeft hierop gereageerd en aangegeven een uitloop van een uur te wensen, zodat alles in juiste banen geleid kan worden. Aan de uitloop heeft de gemeente zich gehouden na een overleg met de Dorpsraad. Het nieuwe plan wordt na de kermis met de gemeente geëvalueerd of dit naar iedereens tevredenheid gegaan is.

Aankomend weekend zal het ongetwijfeld een groot feest worden in Warmenhuizen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Etos Schagen maakt intrede in haar prachtige pand Algemeen 5 okt, 14:34
Afbeelding
Filatelie, de liefhebberij voor het verzamelen van postzegels Algemeen 5 okt, 13:25
Afbeelding
VZV speelt Europese handbalwedstrijden Algemeen 5 okt, 12:14
Afbeelding
SP-Kamerlid naar Schagen met revolutionair financieel plan Algemeen 5 okt, 10:59
Afbeelding
Inkijkje in het leven van de bloeiende natuur Algemeen 5 okt, 10:43
Afbeelding
Voetganger aangereden in Burgerbrug 112-nieuws 4 okt, 15:56
Afbeelding
Dierendag in beeld Algemeen 4 okt, 14:45
Afbeelding
Open dag Hospice Schagen Algemeen 4 okt, 09:51
Afbeelding
Onderzoek CvdM: huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik Algemeen 4 okt, 09:14
Afbeelding
Alzheimer Nederland zoekt collectanten Algemeen 3 okt, 14:55
Afbeelding
Wereldpremière Spot’70 Algemeen 3 okt, 13:40
Afbeelding
Bedrijven openen hun deuren in maart Algemeen 3 okt, 11:50
Afbeelding
Werkzaamheden Zijperbrug Algemeen 3 okt, 11:16
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief