De verzameldag

Algemeen
Met diverse dansoptredens op de Markt.
Met diverse dansoptredens op de Markt. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - De verwachting is dat in de Nieuwstraat en in het Makadocentrum op donderdag 25 augustus zo’n 40 kramen bezet zijn met allerlei uiteenlopende verzamelingen. Er wordt van alles verzameld van postzegels tot locomotieven, van poppen tot oud kinderspeelgoed. De organisatie is in handen van de vereniging De Verzamelaar, met als drijvende kracht Marko Nobel.

Als muzikale omlijsting speelt het Schager Zeemanskoor Onder Zeil vandaag de sterren van de hemel. Na het optreden van de West-Friese dansgroep nemen zij het kerkplateau in bezit voor hun eerste optreden. De enthousiaste dirigente Marjan Rijnders weet vast en zeker een mooi feestje van te maken.

Programma

Tussen 13:30 en 15:30 uur treedt Skroifersgroep Hoogkarspel op in de koffiekamer van de kerk aan de markt. Hier is de entree vrij en is de locatie rolstoeltoegankelijk. Zoals ze in het Westfries zeggen: Je kennen in- en uitloupe want `t is gien voorstelling an ien stuk. 

Deze donderdag beginnen ze rond de klok van 08:30 uur met het inspannen van de paarden achter museumboerderij Vreeburg bij het Rijtuigmuseum. Om 10:00 uur kun je je verzamelen bij Café Spoorzicht op de hoek van Nieuwe Laagzijde/Stationsweg voor de optocht. Om 10:45 uur wordt er vetrokken.

Vanaf 11:30 uur zijn er diverse dansoptredens op de Markt. Zo treedt de kinderdansgroep om 11:30 uur op bij het podium op de Markt en rond 12.00 uur op in het Makado Centrum. Tussendoor genieten zij van de broodmaaltijd voor de Posthoorn. De West-Friese dansgroep treedt op vanaf 12:00 uur op het podium op de Markt. Bart Jansma zorgt dat het een en ander aan elkaar gepraat wordt.

Van 10:00 tot 15:00 uur kan tegen een geringe vergoeding de toren van de kerk op de Markt beklommen worden voor een pracht zicht op Schagen van bovenaf. Ten zuiden van de kerk zullen vanaf 12:00 uur ook diverse kramen staan. Kortom, het wordt weer een echte feestdag in Schagen.