Sint Boys - DES viert 75-jarig jubileum

Algemeen
Een weekend vol feest.
Een weekend vol feest. (Foto: aangeleverd)

SINT MAARTEN - In het weekend van 26, 27 en 28 augustus wordt het 75-jarige jubileum van Sint Boys - DES gevierd door de handbal-, voetbal- en zaalvoetbalclub uit Sint Maarten. Op 27 augustus 2022 is het precies 75 jaar geleden dat de club werd opgericht.  

Na 75 jaar is Sint Boys – DES nog steeds een gezonde dorpsclub die haar leden (ongeveer 175) vooral uit de dorpen Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug en Burgerbrug haalt. Het boegbeeld van de club, Sint Boys 1, speelt in de 4e zondagsklasse van de KNVB.

Supersunday

Hoogtepunt in de clubhistorie is zondag 29 april 2007. Die dag werden Sint Boys 1, 2 en 3 gelijktijdig kampioen. Met recht een Supersuday! Het 75-jarig jubileum wordt afgetrapt met een gezellige voetbalpubquiz, waar ieders kennis getest wordt op ludieke en creatieve wijze. Deelname staat nog steeds open voor teams met 4 tot 6 mannen of vrouwen. Aanmelden kan bij Jack Kruijer via jkruijer@hotmail.nl of gewoon op de avond in Dorpshuis De Klimop vanaf 19:30 uur. Aansluitend is er muziek.

Zaterdagmiddag om 16:00 uur is er een voetbalclinic voor de jeugd van 6 tot 17 jaar verzorgd door Sportschool Koen Stam met medewerking van enkele voetbalprofs. Aanmelden hiervoor kan ook hier nog bij Niek Smakman via nieksmakman75@gmail.com. Zaterdavond is er een feestavond vanaf 19:00 uur in Kantine De Spil. Zondagavond wordt afgesloten met een afterparty bij Cafe De Buuren in Burgerbrug vanaf 16:00 uur. Ten behoeve van het jubileum wordt een fraaie, 48 pagina’s tellende, Jubileumgids uitgebracht. Vol met historie, anekdotes en prachtige foto’s.