Gratis cursus Opvoeden & Zo

Algemeen
Gedrag van kids herkennen.
Gedrag van kids herkennen. (Foto: Unsplash)

SCHAGEN - De gemeente Schagen biedt een gratis cursus aan. Op  4 oktober start de oudercursus Opvoeden & Zo. Dit is een cursus over opvoeding voor ouders en/of opvoeders van kinderen in de leeftijd van 3,5 tot 12 jaar. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. De cursus wordt gehouden in Schagen.

De oudercursus Opvoeden & Zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties. Je leert een aantal vaardigheden die kunnen helpen om het opvoeden makkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezierig contact tussen ouder en kind. Je leert hoe je goed gedrag van kinderen kunt stimuleren en hoe ongewenst gedrag het best gecorrigeerd kan worden. Er is ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. 

Informatie

De cursussen vinden plaats op 4, 11 en 25 oktober en op 1 en 8 november. Je bent welkom in Gezondheidscentrum Zuiderweg aan Zuiderweg 25 van 19:30 tot 21:30 uur.

Meer weten

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio. 

Aanmelden

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar op werkdagen).