Schager Compliment voor Aleid Brinkkemper

Algemeen
Het gemeentebestuur beloonde haar met het Schager Compliment.
Het gemeentebestuur beloonde haar met het Schager Compliment. (Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN - Aleid Brinkkemper, secretaris van het inmiddels opgeheven KVG (Katholiek Vrouwen Gilde) ontving het Schager Compliment. Wethouder Puck de Nijs reikte het compliment uit op zaterdagmiddag 10 september. Dit gebeurde in Warmenhuizen, tijdens de viering van mevrouw Brinkkempers verjaardag.

Aleid Brinkkemper was sinds 2001 secretaris van het KVG. Al meer dan twintig jaar regelde zij in deze functie van alles. Zoals het vervaardigen van het jaarprogramma, schrijven van de notulen, overzichten geven en busreisjes organiseren naar uiteenlopende bestemmingen. Ook verzorgde zij educatieve activiteiten zoals het organiseren van cursussen en bezoek aan musea. Sinds april 2022 is het KVG opgeheven.

Verschil maken

Voor de R.K. kerk is zij een belangrijke vrijwilliger. Aleid Brinkkemper verzorgt regelmatig een avondwake en is ook op andere manier actief bij uitvaarten. Ze is in de kerk lector, acoliet en koster. Daarnaast bezoekt zij mensen die dat nodig hebben of ze belt hen met enige regelmaat. Voor ouderen en alleenstaanden in haar omgeving kookt ze ook regelmatig een extra maaltijd.

Kortom: mevrouw Brinkkemper zet zich in voor een ieder die hulp of aandacht nodig heeft. Daarvoor beloonde het gemeentebestuur haar met het Schager Compliment.