La Première draagt erfgoed over

Algemeen
Toosten op de overname.
Toosten op de overname. (Foto: Pers Bureau Dasbach)

ANNA PAULOWNA - Simone Venekamp (60) en John Nierop (64) zwaaien al 27 jaar met ziel en zaligheid de scepter in het prachtige restaurant La Première. Na veel positieve gesprekken met een vakkundig en ambitieus echtpaar is het hoge woord eruit: La Première wordt overgenomen en gaat verder onder de naam Restaurant WIJS.

Door Anne Smit

Op niveau koken staat voorop

Marjo en Duncan van der Voort zullen het erfgoed overnemen per januari 2023. Hun drijfveer is om dezelfde klasse en kwaliteit voort te zetten. De verrassingsmenu’s, kooklessen en de manier waarop gekookt en geserveerd wordt blijft bestaan. Duncan heeft 18 jaar horeca ervaring, waarvan 11 jaar als chef-kok in grote en kleine restaurants in de regio. Marjo heeft een grote passie voor wijn en vindt het een uitdaging dit met haar gasten te mogen delen.

Het stel stapte in mei bij Simone en John naar binnen. “In een korte tijd kwamen ze een aantal keren bij ons eten. Bij het afrekenen probeerden zij een afspraakje met ons te maken. Die afspraak is gemaakt, toen kwam het hoge woord eruit. Zij wilden dolgraag onze zaak overnemen,” vertelt eigenaresse Simone. Beiden hadden dit niet zien aankomen, het was de planning om nog wel even door te gaan. “Dan ga je nadenken, wanneer komt er nu een stel op je af die zegt dat zij je toko willen kopen? Dat gebeurt je niet zomaar. Hij kok, zij gastvrouw,” vervolgt ze. Ze beschrijft het als ‘het perfecte plaatje’. 

Hoe het begon

Destijds was Simone 33 en John 37 toen ze benaderd werden door de eigenaren van het huidige pand. Zelf woonden en werkten ze in Enkhuizen. De toenmalige eigenaren kwamen daar geregeld een hapje eten. “Of het niet wat voor ons was, vroegen zij.” Ze zijn in gesprek gegaan met elkaar. De toenmalige eigenaren hadden nog een huurcontract. “Dat was voor ons een mooie periode om te kijken of het zou aanslaan.” Na anderhalf jaar hebben ze het gekocht. Het was voor hen een omschakeling om van Enkhuizen naar Anna Paulowna te verhuizen, maar hebben het er altijd prima naar het zin gehad en heerlijk gewoond. Momenteel zijn ze opzoek naar een nieuwe koopwoning, ergens in de buurt van Anna Paulowna, Schagen of Medemblik. 

Het personeel gaat ook mee naar de volgende eigenaren. Het is voor iedereen een mooie en bijzondere uitdaging. Mensen die over een dinercheque van La Premiere beschikken kunnen deze ook besteden bij WIJS. Maandag 26 december is de laatste dag dat Simone en John samen met hun fantastische team koken en serveren in hun restaurant. 

Tot de kerst kun je profiteren van een afscheidsmenu. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.lapremiere.nl.