Uiterst drukke huldiging voor succes

Algemeen
Beachhandbalteam.
Beachhandbalteam. (Foto: aangeleverd)

‘T VELD - Afgelopen weekend had handbalvereniging JuRo Unirek VZV een uiterst drukke huldiging. Liefst drie Nederlandse kampioenen beach-handbal moesten zaterdag in Sportcentrum VZV worden geëerd. A-junioren, de B’s en de C’s waren twee weken eerder de besten van Nederland gebleken. 

Bovendien was de Nederlands kampioen bij de senioren, het gelegenheidsteam Lit Malzers Aln (fantasienaam), ook met drie VZV’ers bemand: Anna Buter, Britt Stammes en Lisanne Bakker. Twee van hen zijn internationals in het zand en speelden deze zomer internationale titeltoernooien. De teams werden in het zand van Stadskanaal begeleid door twee gekwalificeerde coaches: Karsten Konrad en Jip van Otterloo. 

De finale bij de C-junioren was pikant. Het team van Niedorp telde een speelster, wier moeder het team van JuRo begeleidde. Het werd een moeizame zege. Royale overwinningen in de tweedaagse handbalproef waren er voor de B’s en de A’s. B versloeg in de finale DWS uit Schiedam. A was te sterk voor Unitas uit Gouda. JuRo Unirek VZV doet al zomers lang aan beach-handbal, de variant die het veldhandbal (op asfalt) aan het verdringen is. Zaalhandbal is nog altijd de eerste activiteit van de club uit ‘t Veld en Zijdewind die volgend jaar april het 75-jarig bestaan viert. 

Dames 1 speelt in de eredivisie en op 8 oktober zelfs Europa Cup, tegen de kampioen van Finland, Dicken. Dames 2 is actief op het een na hoogste niveau, de eerste divisie, en versloeg vorige week de nummer drie van vorig jaar, Westsite uit Amsterdam.