Nog één keer scoren.
Nog één keer scoren. (Foto: aangeleverd)

Kortebaantoppers sluiten seizoen af

Algemeen

‘T ZAND - De smaakmakers van het kortebaanseizoen kunnen op maandag 10 oktober nog één keer scoren. De koers in ’t Zand is traditioneel de laatste van het jaar. De paarden met de meeste winsom in 2022 krijgen voorrang bij de inschrijving. Hierdoor komen alleen de allerbeste combinaties aan de start op de Keinsmerweg. De aanvang is 13:00 uur. De eerste start valt omstreeks 13:30 uur.

Vanwege een tekort aan deelnemers was het maximale aantal paarden voor de kortebaan de afgelopen maanden vastgesteld op zestien, zodat de organisaties elkaar niet konden beconcurreren. Omdat ’t Zand de laatste van het seizoen is, krijgt de Harddraverijvereniging De Volhardiging van de Kortebaanbond en de SNDR de vrijheid om met 24 paarden te koersen, zoals de afgelopen jaren gebruikelijk.

Wanneer dit aantal wordt gehaald, stelt de organisatie een extra premie beschikbaar van 500 euro voor alle paarden die de tweede omloop halen. Hierdoor komt het totale prijzengeld uit op 12.000 euro en behoort ’t Zand in één klap tot de grootste kortebanen van het seizoen.

Favorieten

Southwind Raptor is het afgelopen seizoen de absolute smaakmaker geweest. De ruin van eigenaartrainer Bert de Boer won in Warmond en Santpoort en boekte diverse ereplaatsen. Hij gaat ruim aan de leiding in het klassement Paard van het Jaar en wordt vermoedelijk hiervoor op 10 oktober gehuldigd.

Ook Stal de Groningers heeft dit seizoen flink huisgehouden op de kortebaan. Zo boekten Candy Blue Chip, Coktail Bar, Chief One en Epoque twee zeges. In totaal wonnen hun paarden dit seizoen elf van de twintig kortebanen. Ook in ’t Zand verwacht de stal volop mee te doen om de winst.

Pikeur Lindsey Pegram uit ’t Zand is helaas op haar thuisbaan afwezig. Zij is al bijna het hele seizoen uit de running met een rugblessure. Vanuit het startvak ondersteunt ze echter de leerlingpikeurs Marco Spin en Niels van der Tol die respectievelijk Southwind Raptor en Eliot Charisma rijden; paarden waarmee Pegram grote successen heeft geboekt.

Titelverdediger afwezig

Vorig jaar ging de winst in ’t Zand naar de verrassende Lordspirit met Wim van der Mespel. De ruin is dit seizoen echter niet meer op de kortebaan actief.

Deelnemersveld en tips

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan ‘t Zand op woensdag 5 oktober. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Kortebaanvereniging De Volharding houdt iedereen die de koers wil bezoeken op de hoogte via zijn Facebookpagina.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Niet bij de pakken neer zitten Algemeen 29 sep, 10:24
Afbeelding
Muisstil bij bloemlegging op Veteranendag Algemeen 29 sep, 09:35
Afbeelding
Miljoenen gratis bomen voor Nederland Algemeen 28 sep, 14:25
Afbeelding
Open dag Wonen Plus Welzijn Algemeen 28 sep, 14:05
Afbeelding
De toegevoegde waarde van interieur visualisatie op maat Algemeen 27 sep, 16:25
Afbeelding
Eén op zeven Nederlanders schaamt zich voor financiële situatie Algemeen 27 sep, 13:23
Afbeelding
Seizoen 2022 Muziektuin sfeervol afgesloten Algemeen 27 sep, 12:00
Afbeelding
Oude gewoonte in de OldSkoel Algemeen 27 sep, 11:49
Afbeelding
Aan tafel in Schagen Algemeen 27 sep, 11:17
Afbeelding
Appartementen op bedrijfspand Gorter goedgekeurd Algemeen 27 sep, 10:55
Afbeelding
Auto van dijk gereden 112-nieuws 26 sep, 22:49
Afbeelding
Uitzoeken, sparen, ruilen en nog veel meer Algemeen 26 sep, 16:10
Afbeelding
De Grote Clubactie voor 33 verenigingen Algemeen 26 sep, 15:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief