Snertweer bij Spek en Bonen toernooi

Algemeen
Ondanks snertweer veel plezier.
Ondanks snertweer veel plezier. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Jeu de boules vereniging PON organiseerde afgelopen zondag , na twee jaar weer het Spek en bonen toernooi. Zondag morgen 10:00 uur moesten de eerste ballen gegooid worden maar de weergoden waren de spelers niet gezind en werd er iets later gestart,

Het uitstellen kwam goed uit voor de twee teams uit Texel, die waren iets verlaat door een afgesloten brug. Toen de twintig teams (in de leeftijd van 12 tot 82) van start gingen werden er met een pauze door hoosbuien twee wedstrijden gespeeld. Hierna werden er twee poules ingedeeld. 

Voldaan 

Ondanks het weer was de sfeer goed en werden alle wedstrijden gespeeld, en na een natte koude dag kon de wedstrijdleider terug zien op een  geslaagde dag en de prijzen verdelen. De prijzen bestonden uit zoals het toernooi al verraden bruine bonen, spek, uitjes en augurken. Koud maar voldaan trokken alle deelnemers met een blik bonen naar huis om door te warmen. Ze kunnen weer uitkijken naar het volgende toernooi in de zomer, waar het hele jaar voor geoefend wordt op dinsdag -en donderdagavond 19:15 uur en zaterdagmiddag 13:45 uur achter de Groeneweghal aan de Wilgenlaan 1G in Schagen.