Werken aan je balans.
Werken aan je balans. (Foto: aangeleverd)

Start nieuwe valpreventiecursus

Algemeen

SCHAGEN - “Na een val op straat werd ik steeds banger om alleen naar buiten te gaan. Dankzij de cursus In Balans heb ik weer zelfvertrouwen.” Mooie woorden van een 77-jarige deelnemer aan de valpreventiecursus In Balans.

Team Sportservice weet hoe belangrijk het is om ook op oudere leeftijd je spieren in conditie te houden, daaromverzorgt de organisatie een training van dertien weken. Deze start dinsdag 27 september.

Rina Blondeau van Team Sportservice legt uit hoe de cursus eruitziet. “We hebben contact gezocht met Sisters in Shape. Zij doen oefeningen met de deelnemers. Nemen tests af en geven informatie over bewegen en evenwicht. De oefeningen zijn gebaseerd op tai chi, een bewegingsleer met aandacht voor balans, contact met de grond en lichaamsgewichtverplaatsing. Naast deze twintig lessen in tien weken zijn er nog drie theorielessen.”

Steviger in je schoenen

Het gaat dus niet om val breken, maar om juist in balans te blijven en steviger op de been te blijven. Je ontwikkelt sterkere beenspieren en verbetert het evenwichtsgevoel. Zodat je letterlijk steviger in je schoenen staat en bovendien werkt aan een betere conditie.

De professioneel opgeleide docenten van Sisters in Shape begeleiden iedere deelnemer op zijn eigen niveau. “Er hoort ook een cursusboek bij. Daarin staan alle oefeningen duidelijk beschreven en deze worden met foto’s ondersteund. Zo kan iedere deelnemer thuis blijven oefenen en ook naderhand nog eens terugkijken en de oefeningen herhalen,” licht Sanne Melching van Sisters in Shape toe.

Aanmelden

De trainingen zijn bij Sisters in Shape aan de Witte Paal 353, de theorie is in de Univé-winkel aan de Hoep in Schagen. In Balans is een valpreventiecursus die ondersteund wordt door onder andere Univé Schagen, de gemeente Schagen en Omring. De kosten zijn 119,95 euro, inclusief naslagwerk. Wie aanvullend verzekerd is bij Univé krijgt de kosten vergoed. Meer weten of aanmelden? Bel 0224–214774 of stuur een mail naar Rina Blondeau via rblondeau@teamsportservice.nl.

Geen angst meer.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Niet bij de pakken neer zitten Algemeen 29 sep, 10:24
Afbeelding
Muisstil bij bloemlegging op Veteranendag Algemeen 29 sep, 09:35
Afbeelding
Miljoenen gratis bomen voor Nederland Algemeen 28 sep, 14:25
Afbeelding
Open dag Wonen Plus Welzijn Algemeen 28 sep, 14:05
Afbeelding
De toegevoegde waarde van interieur visualisatie op maat Algemeen 27 sep, 16:25
Afbeelding
Eén op zeven Nederlanders schaamt zich voor financiële situatie Algemeen 27 sep, 13:23
Afbeelding
Seizoen 2022 Muziektuin sfeervol afgesloten Algemeen 27 sep, 12:00
Afbeelding
Oude gewoonte in de OldSkoel Algemeen 27 sep, 11:49
Afbeelding
Aan tafel in Schagen Algemeen 27 sep, 11:17
Afbeelding
Appartementen op bedrijfspand Gorter goedgekeurd Algemeen 27 sep, 10:55
Afbeelding
Auto van dijk gereden 112-nieuws 26 sep, 22:49
Afbeelding
Uitzoeken, sparen, ruilen en nog veel meer Algemeen 26 sep, 16:10
Afbeelding
De Grote Clubactie voor 33 verenigingen Algemeen 26 sep, 15:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief