Ga mee met derde Fiets- en Ontdekdag

Algemeen
Beelden van vorig jaar.
Beelden van vorig jaar. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN – Een mooie toertocht van zo’n 25 kilometer met hier en daar een koffiestop en waar je af en toe aan het werk gezet wordt. De derde Fiets- en Ontdekdag is er weer eentje waar genoeg te leren, beleven en genieten valt. De fietstocht die Team Sportservice organiseert is vrijdag 30 september.

Om 13:00 uur vertrekt de groep fietsers vanaf Schagen United op het sportpark aan de Wilgenlaan. Al snel kunnen ze vlak bij zwembad De Wiel een gratis spiegel laten monteren. “Er loopt momenteel een landelijke actie: Spiegeltje spiegeltje. Iedereen die nog geen fietsspiegel heeft, kan deze gratis laten monteren. Daarmee willen we benadrukken hoe belangrijk het is om goed zicht te hebben, ook achter je. Als je ouder wordt, is het niet altijd makkelijk om je hoofd te draaien. Een spiegel helpt daar prima bij,” legt Freek de Kort van Team Sportservice uit. Hij is een van organisatoren van de Fiets- en Ontdekdagen.

Koffie en uitleg

Na de spiegelcheck en montage gaat de groep door richting TV Dirkshorn. Daar hebben ze de tweede stop voor een lekkere kop koffie. Bij Eenigenburg stoppen ze nogmaals. Deze keer krijgen ze van BBB-helmen informatie over het nut van de fietshelm. Direct uitproberen kan ook.

Verder op de pedalen over de Grote Sloot. Tussen Sint Maartensbrug en Schagerbrug stoppen ze bij Boet 32. Paul de Betuë van zorgoutlet De Betue wacht ze op met meerdere driewielfietsen die de fietsers kunnen uitproberen.

Aanmelden

Deelname aan de Fiets- en Ontdekdagen is 2,50 euro. Inschrijven kan via www.noordhollandactief.nl/activiteit/281853/fiets-en-ontdekdag-schagen. Aanmelden kan ook door een mail te sturen naar fdekort@teamsportservice.nl.

Hoe werkt dat?
Een leerzame en leuke dag.
Koffiepauze.